Yunanistan tutuştu S-400’leri hazmedemedi | GÜNDEM
DOLAR

32,5768$% 0.14

EURO

34,8951% -0.3

STERLİN

40,7748£% -0.22

GRAM ALTIN

2.439,63%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%0,17

a

Yunanistan tutuştu S-400’leri hazmedemedi

İki yüzlülükte kendi alanında Nirvana’ya ulaşan Yunanistan S-300 savunma sistemi kullanırken Türkiye’nin s-400 hava savunma sistemini bir

S-300’lere sahip olan ve adalarda geçtiğimiz günlerde denemeler gerçekleştiren Yunanistan, Türkiye’ye S-400 tepkisi gösterdi. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bir NATO ülkesinin Rus S-400 sistemlerini test edemeyeceğini savundu.

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’ten Türkiye’ye ilginç bir çıkış geldi. Daha önce de pek çok kez Türkiye’yi hedef alan Yunan Başbakan bu sefer de S-400’lerin test edilmesini eleştirdi.

 

Miçotakis, bir NATO ülkesinin Rus S-400 sistemlerini test edemeyeceğini savundu.

“TÜRKİYE BİRLİĞİ BOZDU”

 

Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen 66. NATO Parlamenterler Asamblesi Toplantısı’nda konuşan Miçotakis, Türkiye’nin adını vermeden bir NATO ülkesinin S-400sistemlerini test edemeyeceğini öne sürdü.

Miçotakis, “Müttefik ülkeler, cihatçı gruplarla işbirliği yapamaz. S-400’leri test edemez. Bu tür uygulamalar, NATO değerlerine zarar veriyor ve siyasi ve askeri kuruluş olarak NATO’nun dayanışmasına, birliğine ve etkinliğine darbe vuruyor. Bunlar, İttifak’ın hedeflerine ve savunma çıkarlarına da aykırı” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki eylemlerinin NATO’nun birliğini bozduğunu da öne sürdü.

YUNANİSTAN’DAN S-300 HAMLESİ

Türkiye’nin S-400 kullanımı konusunda örnek verdiği Yunanistan bu çıkışları yapmış olsa da, geçtiğimiz aylarda adalar bölgesinde yaşanan gerilim sırasında S-300’leri test edeceğini savunarak bir takım deneme faaliyetleri gerçekleştirmişti.

Atina en son, Akdeniz’deki Girit Adası’nda konuşlu olan S-300’leri ABD yaptıkları ortak askeri tatbikatta denedi.Konuyla ilgili haber ve fotoğrafları Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı tarafından sık sık askeri haberlerin duyurulduğu www.geetha.mil.gr haber sitesinde yayınlandı. Girit Adası’ndaki NATO’ya bağlı atış alanında test atışlarını gerçekleştiren Yunanistan’ın, sistemi modernize ederek S-400 sisteminin yeteneklerine yakın hale getirme planları üzerinde çalıştığı belirtildi

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hazreti Ali Efendimiz ve Nar

HIZLI YORUM YAP