Türkiye şehitlerine ağlarken Ak Parti ve Erdoğan Filistin'e destek mitingi yaptı | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Türkiye şehitlerine ağlarken Ak Parti ve Erdoğan Filistin’e destek mitingi yaptı

Türkiye şehitlerine ağlarken Ak Parti ve Erdoğan Filistin’e destek mitingi yaptı

Türkiye, son 24 saat içinde Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısı sonucu 12 askerinin şehit düşmesiyle yasa boğuldu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamalara göre, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği hain saldırıda kaybedilen Mehmetçikler, ülkenin dört bir yanında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

ŞEHİTLERİMİZ VARKEN MİTİNG YAPTILAR!

Ancak, şehit haberlerinin ardından Kayseri’de düzenlenen Filistin’e destek mitingi, sosyal medyada ve kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Mitingde İsrail’e karşı yapılan protestolar ve Gazze’de hayatını kaybedenlerin anılması, bazı kesimler tarafından eleştirildi.

Özellikle, mitinge katılan AK Parti’li vekiller, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin, şehitlerin anılması yerine Filistin’e destek verilmesi, bazı vatandaşlar tarafından “kendi yurdumuzda öksüz kaldık” şeklinde yorumlandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, bu eleştirileri güçlendirdi.

Mitinge katılanlar arasında 17 bin 500 kişi olduğunu belirten emniyet yetkilileri, mitingde İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan katılımcıların, “Kahrolsun siyonizm”, “Savaş değil, soykırım”, “Çocuklar ölürken susulmaz” yazılı pankartlar taşıdığını ifade ettiler. Üst düzey yetkililerin ve sivil toplum kuruluşlarının konuşmalarının ardından Filistinliler için dua edilirken, Kur’an okundu.

Bu gelişmeler, ülkedeki güncel olaylar arasında duygusal ve politik bir tartışma yaratırken, şehit haberleriyle Filistin’e destek mitingi arasındaki dengenin sorgulanmasına neden oldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Irak’ın Kuzeyinde 6 asker şehit oldu, Şehit sayısı her yıl artıyor

HIZLI YORUM YAP