Son Kabadayı Alaattin Çakıcı Kimdir? | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Son Kabadayı Alaattin Çakıcı Kimdir?

Türkiye’nin en popüler isimlerinden birisi de Alaattin Çakıcı! 20 Ocak 1953 tarihinde dünyaya gelen Çakıcı; 2022 yılında olduğumuz şu günlerde 69 yaşındadır. Kamuoyunda kötü bir imajı vardır. Çünkü, kendisi Türk mafya ve organize suç örgütü olarak gösterildi..

1953 yılında Ali ve Şakire Çakıcı çiftinin beş çocuğundan en büyüğü olarak dünyaya gelen Son Kabadayı Alaattin Çakıcı Karadenizlidir. Trabzon’un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğan Çakıcı’nın günün birinde Türkiye’nin en tanınmış isimlerinden birisi olacağını kimse tahmin edemezdi.

Alaattin Çakıcı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Alaattin Çakıcı’nın hayatı ailesinin Trabzon’dan İstanbul’a göç etmesiyle değişti. Rahmetli Ülkücü Babası; İstanbul’da bir kahvehaneyi işletmeye başladı. Alaattin Çakıcı da çocukluk yıllarından itibaren babasına yardım ederek iş öğreniyordu. Ancak, zaman içerisinde farklı işlere yöneldi. Kamuoyu; Çakıcı’nın ismini 80’li yıllarda duymaya başladı.

Alaattin Çakıcı Kimdir

Alaattin Çakıcı; 17 Ağustos 1998 tarihinde 45 yaşındayken Türk ve Avusturyalı polislerin ortak çalışması sonucunda Fransa’nın Nice kentinde yakalandı. Yakalandığı sırada yanında Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural ve modacı Canan Yaka da vardı. Bu isimler ile Çakıcı’nın nasıl bir ilişkisinin olduğu her zaman sorgulandı.

Alaattin Çakıcı Hangi Suçlardan Dolayı Ceza Aldı?

Alaattin Çakıcı; bugüne kadar çok sayıda olaya karıştı. Örneğin, gazeteci Hıncal Uluç’un yaralanması olayında azmettirici olduğu belirlendi. Bu yüzden, üç yıl dört ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bunun yanı sıra, 26 Mart 2000 tarihinde Karagümrük Spor Kulübü lokaline yapılan ve 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaydan dolayı da hapis cezası aldı. Ayrıca, eski eşi Nuriye Uğur Kılıç’ın öldürülmesinden de sorumlu tutuldu. Ömür boyu hapis cezası alsa da olayda tahrik olduğu gerekçesiyle cezası 19 yıl iki ay olarak değiştirildi.

Alaattin Çakıcı; derin devletin adamlarından birisi olarak biliniyor. Hatta, bizzat kendisi yurt dışında olduğu dönemlerde Milli İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ifade eder. O bir çok genç için idol olmasının sebebi ise bu olaydır.

Alaattin Çakıcı; 2021- 2022 yıllarında ise ülkücü camianın önde gelen isimlerinden birisi olan Çakıcı, gülen yüzü ve dik duruşunu hiç bir zaman bozmamıştır. Türk milletine karşı saygısı bozmayan Son Kabadayı Çakıcı işleri masada çözen, kimsenin üzülmesini istemeyen, devletinin ve bizzat milletinin yanında duran isimlerden olmaya devam etmektir. Dünyanın her yerinde bir çok Türk gencinin hayran olduğu isim, son kabadayı mahlasını sonuna kadar hak etmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kürşat Yılmaz Kimdir?

HIZLI YORUM YAP