Seçim Barajı %7'ye Düşürülmeli mi? HDP detayı unutuldu! | GÜNDEM
DOLAR

32,5175$% 0.08

EURO

34,9781% -0.15

STERLİN

40,8309£% -0.14

GRAM ALTIN

2.436,68%0,04

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,02

a

Seçim Barajı %7’ye Düşürülmeli mi? HDP detayı unutuldu!

Seçim Barajı %7’ye Düşürülmeli mi? HDP detayı unutuldu! Bir çok kaynak konuyla ilgili araştırma yaparken unutulmaması gereken bir durum ortada duruyor ve bu soru halen cevap alamadı!

Evet HDP detayı geçtiğimiz günlerde MHP lideri Bahçelinin açıklamaları vardı yanlış hatırlamıyorsam barajın alştında kalacak deniyordu hatta bu sosyal medya üzerinden HDP baraj altında kalacak %10 aşamayacak deniyor, öte yandan Süleyman Soylu çıkıp diyor ki PKK ve terör destekçilerine büyük zararlar verdik katılım azaldı doğru olduğunu düşünelim peki ya? soru şu

HDP %10 barajının altında oy alacaksa neden %7’ye düşürülmek isteniyor baraj?

Evet soru bence açık ve net yıllardır bunun için TV’ye kanallarında anketler ‘de %9 oy aldığını gördüğümüz HDP madem barajın altında neden bu baraj düşürülmek isteniyor? Yada barajın düşmesini kim isteye bilir, öyle ya madem HDP baraj altı  %10 oy oranını yakalamayacak neden düşürülsün ki kim ister bunu evetttt buldum

Tabii Terör Üzerinden beslenenler!

Evet bana göre cevabı bu ama bu şimdiki  cevap..

 

Ama öncesinde siyasetçiler ne demiş birlikte bakalım

Erdoğan dört yıl önce ‘barajı %5’e çekip daraltışmış bölge sistemi’ uygulanabileceğini söylemişti.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut seçim sistemi, yüzde 10 barajı Ak Parti’nin getirdiği bir sistem değildir. Biz bu sisteme tabi olarak seçime girdik. Seçim sisteminin değişmesi gerektiğini biz de ifade etmiştik. Seçim sistemindeki sorunlar dile getirilmişti. Yeni sistem sistemi konusunda üç farklı alternatifi söylüyoruz. Yüzde 10’la devam edebiliriz. Yüzde 5’e çekip, ikinci olarak daraltılmış seçim bölgesi, üçüncü olarak ülke barajını kaldırarak dar seçim sistemini yapabiliriz” demişti.

MHP ise bir dönem barajın kaldırılabilecek seviye olması gerektiğini savunmuştu.. 2015 ve öncesi için..

Peki bugün ne değişti son iki yılda Baraj neden %10 oldu bakalım mı 12 eylül darbesi.

Peki daha düne kadar HDP baraj altı kalsın diyenler bugün neden bu sözleri söylemiyor ben bu sorunun cevap bulması gerektiğine inanıyorum. Hatta baraj hep kaldırılsın bana göre %1 oy alan ‘da söz sahibi olabilsin bu ülkede ama meclis sadece iktidar ve partilerin isteğini yapacaksa oy oranını düşürmeye değil yükseltmeye ihtiyaç var.

Madem terör ve destekçileri Baraj altında kalsın diyoruz o halde baraj %13 olsun bakalım görelim..

Barajı düşürmek kimseye fayda sağlamaz bu siyasi kavgalar devam ederken, hele ki üç beş partinin oluşturacağı sistem ile olmaz %1 alan partinin de söz sahibi olması gerekmez mi? Öyle ya oy almış ve halk diyor ki beni temsil et, bakanlık verilmeyecek diğer partililere, söz sahibi olunmayacaksa neden düşürülür baraj?

Bana birisi bunun çıkıp anlatırsa ve sorulara cevap verirse ayrıca sevinirim.

Yani AK parti, MHP, BBP vb partilerin toplamı diyelim ki %51 oldu..

Peki %49 söz sahibi olabilecek mi? Mesela önerge verdi ne olacak? az rakamda değil.. Baraj düşünce %49 ‘da kalanlara bakanlık verilecek mi? Eğer verilmeyecekse söz sahibi olunmayacaksa bu barajı düşürmenin tek amacı PKK ev türevlerine destekten başka birşey değildir bana göre..

İki parti daha açılır ülkede ve söz sahibi olmak isterlerse bunun altından bu iklimde kim kalkabilir dünyanın gözü Türkiye ve çevresinde olduğu sürece..

Bakın her şey kayıtlı burada.. 

Bakın son günlerde çıkan haberler bunlar ne tesadüfe bakılırsa Hepsi Ak Parti ve MHP’ye yakın haber siteleri ve kanalları.. HDP %6 görünüyor bazı kaynaklarda %8 evet soru burada işte madem HDP baraj altında kalsın diyorlar neden baraj düşürülsün diye her yer ‘de algı oluşturuluyor.

Üstelik bunu Sabah gazetesi gibi yerlerde yapıyor, madem HDP barajın altında kalsın bırakın %10 barajı kalsın HDP’de bakalım barajın altında kalıyor mu aşıyor mu görelim..

 

 

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Parti’de Süleyman Soylu ve Ömer Çelik Gerilimi sebebi 10 bin dolar!

HIZLI YORUM YAP