Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama oldu ! | GÜNDEM
DOLAR

32,5551$% 0.2

EURO

34,9681% -0.04

STERLİN

40,7929£% -0.11

GRAM ALTIN

2.447,27%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,17

a

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama oldu !

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama oldu !

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sakarya’daki patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya’nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgeyi havadan inceledi.

Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Düzce be Kocaeli’den yardım istedik” dedi.

Hendek’te havai fişek fabrikasının yakınından kaydedilen görüntüler ortaya çıktı
Sakarya Hendek’te bulunan bir havai fişek fabrikasında çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Olay yerine yakın bir noktadan çekilen görüntülerde patlamaların devam ettiği görülürken fabrikaya çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Kentin genelinde duyulan patlamada gökyüzünü siyah dumanlar kaplarken, patlamanın saat 11:15 civarlarında gerçekleştiği belirtiliyor.

Sakarya Valisi: Fabrikada 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Hendek’te bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldiğini belirtti.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

“Bütün ekiplerimiz orada. AFAD, sağlık, itfaiye UMKE, jandarma, emniyet tüm birimlerimiz orada” diyen Kaldırım, “Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu için, patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Ben de olay yerine varmak üzereyim” ifadesini kullandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Vali Kaldırım, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

3 bakan bölgeye gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patlamaya ilişkin inceleme için Sakarya’ya gidiyor.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi

 FOTOĞRAF 12
Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi
Sakarya’nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Kentin her yerinden duyulan patlamayla birlikte havai fişekler gökyüzünde ardı ardına patladı. Patlamayla birlikte çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Sakarya Valisi’nden açıklama

Sakarya’da meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili bilgi veren Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Devletimiz bütün imkanlarıyla Hendek’te. Olay yerindeyiz. İlgili bütün birimlerimiz sahadalar, gerekli müdahaleleri yapıyorlar. Şu ana kadar 50 yaralıyı hastanelerimize intikal ettirdik, can kaybımız yok şükür” dedi.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamadan ilk görüntüler

Radyasyon kaynağı yok

AFAD: Sakarya Hendek’te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir.

Bakan Koca’nın açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti ‘İstanbul Sözleşmesi’ iptal edilecek !

HIZLI YORUM YAP