Said Nursi'nin Abdülhamit'e tuzağı! Cübbeli Ahmet Övüyordu? | GÜNDEM
DOLAR

32,3165$% -0.62

EURO

34,6959% -0.5

STERLİN

40,5250£% -0.59

GRAM ALTIN

2.411,35%-0,45

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%-0,37

a

Said Nursi’nin Abdülhamit’e tuzağı! Cübbeli Ahmet Övüyordu?

Said Nursi’nin Abdülhamit’e tuzağı! Cübbeli Ahmet Övüyordu? Geçtiğimiz aylarda bir sohbetinde Said Nursi hakkında konuşan Cübbeli Ahmet denen hoca isimli Ahmet Ünlü Said Nursi hakkında yanıldığını bazılarının etkisinde kaldığını dile getirmiş ve Onu rüyasında gördüğünü Rüyasında ben bildiğin gibi değilim demiş. Rüya ile kişinin iyi niyetli olduğunu anlamış vah ya yazık..

Tarikat görmüş veya Kuran okumuş sayın Cübbeli Rüya ile hüküm veriyor güler misin ağlar mısın cidden üzüldüm, senelerce sohbet vermiş bir insan nasıl bu kadar cahil olur diye..

Neyse ki konu cübbeli değil bu Said Nursi denen kişi aslında kendisine bediüzzaman vs diyorlar oysaki bunu demek bile yanlış! neden mi islamda Allah’ın sıfatları yani isimleri başkasına verilmesi yanlıştır hatta şirktir’de ondan neden mi El-Bedi ismi Allah’ın ismidir. Ne demek anlamı biliyor musunuz? yaratan, hayret verici alemleri yoktan var eden demektir. Eser ve ihsanlarıyla varlığı apaçık görünen. Mevcudatı en güzel bir şekilde yoktan yaratan demektir.

Şimdi Said Nursi denen kişinin hangi isimle çağırıldığını anladınız mı?

Şimdi sayın Cübbeli bunla ilgili tek kelime etmedi. Kendisini kınıyorum kınamakla kalmıyor ve hoca olarak kabul etmediğimi izah ediyorum yazık ki bu millet senin gibi kişilerin etkisinde kalıyor ve kendisini Müslüman sanıyor. Oysa kendine bile hayrın yok be muhterem yaşın gelmiş kaça şu millete doğruyu öğretmek varken ne diye bir adamı rüyanda görüp etkisi altına girersin. Oysa şeytan seni Allah ile kandırır. Bir gün ben hata ettim diyeceksin peki o gün bu senden etkilenip ‘de devam edenlerin hali ne olacak? Hiç düşündün mü?

Gelelim Sultan Abdülhamit Han meselesine bakın burası çok önemli Osmanlının yıkılmasına sebep olanlardan birisi ‘de Said Nursi’dir!

Belgeler nerede diyorsun sabret inci tanem sabret..

Olaya tarafsız bakacaksın ki doğruyu ayırt edebilesin. Osmanlıca burada. görebilirsiniz.

Aslında çok mesele varda Sultan Abdülhamit efendiye fetva veren kişilerden birisi kim? Mehmed Ziyâeddin Efendi (şeyhülislam) işte tahtan indirenler birisi bu bu kişi şuanda tarikatların bazılarında büyük bir zat olarak anlatılıyor.. Peki ne alaka diyeceksiniz bugünkü Ali Haydar efendinin ‘de hocası .. Ali Haydar hangi tarikat içinde mübarek sayılıyor?

Sevin yada Sevmeyin Abdülhamit Han halife olarak sayılırdı ve şeriatın en azından adı vardı uygulaması olmasa da. Gerçi o zaman baktığımızda halkın durumu gerçekten ‘de iyi değildi ayrı mesele lakin bunu da bilmek lazım ki bugün oo sultanım veya osmancıların tarihi bilmemesi ise veya sadece kurgu filmlerinde olan tarihi gerçek sanmalarının sebebi batının değil ama düşmanın aslında beyinleri nasıl yıkadığı ile ilgilidir. Ne alaka çok alaka daha dün ATV’de ıslama uygun olmayan HZ Muhammed s.a.v HZ filmi yayınlandığında eli veya sureti göründüğünde ayağa kalkan yanlıştır diyen kaç kişi gördünüz?

3,5 gerisi nerede bu Osmanlıcı şeriat isteriz diyenler? Onlar diyemez neden mi çünkü olar bir sakallı adama bağlı kendi düşünceleri yok. şeyh aşağı şeyh yukarı. İşte bu kadarlar.

Yukarıda olan Osmanlıca belgede resmi gazetedir. akıllarda soru işareti kalmasın diye tamamını görmeniz için ekledim.

Şimdi Bu osmanlı düşmanı Said Nursi’yi övenlerin aslında Abdülhamit hanı tahtan indirenler olduğunu anladınız mı?

Burada amaç tabiki Abdülhamit hanın dini veya dine bakışı değil doğruyu anlayabilmektir.

Sultan Abdülhamit hanın ayrıca bu Said Nursi neden kişiyi tımarhaneye attığı gerçeği de var  uydurma değil aslında Said Nursi kendi yazısında bunu anlatıyor kaynak olarak Divan-ı Harb-i Örfi kitabına bakın orada kendi anlatıyor.

Said Nursi için Abdülhamit han deli demiştir. şüphelerinde haklılık payı var. yoksa bir insan nasıl olurda kendisine bu ismi yakıştırabilir.

Sonrasında yukarıda olan mahkemede berat eden ve övgüler dizilen Said Nursi daha sonra darbeciler içinde diyor ki onlara baş kaldırmayın susun diyor.

Bu sözleri biz yakın zamanda darbeciler için övgüler dizen Fetö denen alçakta da görmüştük.

Yaşasın zalimler için sözleri ‘de Said Nursi Abdülhamit han için demiştir.

Serbesti gazetesinde yazdıkları yazılara bakılırsa Abdülhamit hana düşman bir şahıs olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Fakat bu süreçlerin sonunda aynı zamanda Said Nursi İngilizlere karşı yazılarda yazmış onu’da belirtmek lazım.

Fakat unutulmaması gereken bugün halife yoksa bunda Said Nursi’nin parmağı ‘da vardır!

Zaman geçiyor bunla da kalmıyor Osmanlı Yıkılıyor ve Sonrasında Mustafa Kemal Paşa ile karşılaşıyor.. sonra mı ne oluyor eyvah diyor hallere giriyor  hareketlere bak hareketlere..

Şimdi bu yazıları olduğu gibi görmek lazım kanıtı yukarıda. Demem o ki Mustafa Kemal ile neden anlaşamadığı konusu daha önce anlatmıştık. Mustafa kemal tarikatlara karşıdır. Tarikattan kasıt dine değil, kendisine mana verip Kuran dışında ve doğru bilgilerin paylaşılmamasına son derece sert bakmaktadır.

Said Nursi’de kendisine mana verdiği için tokat yemiştir.

Abdülhamit hanın ayrıca Atatürk ile ilgili sözlerde vardır bunlar Çanakkale savaşında söylenen sözler Mustafa Kemal için Sultan Abdül Hamit şunları demiştir. Çanakkale savaşını Mustafa kemal Adında bir mir alay kazanmıştır Allah ondan ve devletine hizmet edenlerden razı olsun.

Ayrıca düştükten sonra Mustafa Kemalin Abdülhamit’e hediyelerimde olmuştur hatta şu sözleri dile getirmiştir, biz düştük ağrıdık ama Mustafa kemal bize saygı gösterdi diyor.

Ayrıca Sultan Abdülhamit Mustafa kemali gördüğünde ise şu sözlerle anlatıyor, onu gördüğümde tehlikeli olduğunu anladım diğer askerlere benzemiyordu Enver paşanın şimdi ondan neden bu kadar çekindiğini anladım bu kişi İngiliz ve Fransa donanmasını yıktı onun için dua ediyorum demiştir.

Bunlar Abdülhamit’in hatıralarında yer almıştır.

Şimdilerde ise Mustafa kemal ve Abdülhamit hanı tanımayan sevmeyen kişiler ise onların bir birinden ayrı olduğunu düşünür. Bu söz konusu olsaydı Mustafa Kemal o zaman içinde kimsenin yüzüne bakmadığı Abdülhamit hana ne saygı gösterirdi nede bir gram hediye taktim ederdi. Aslında bunları ortaya çıkaranlar Tarikatlar ve içimizde beslediğimiz domuzlardan başkası değildir.

Şimdi nurcu inançlı kişilerde var demem o ki onlara kötü bakmamak lazım neticede bu kişilerin amacı dini öğrenmek ilim öğrenmek olabilir. Okumaktan zarar gelmez, fakat kuran dışında yazılan kitaplar batıldır ve inandırıcılığı yoktur.

ERSOY K

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAYKAR AKINCI TİHA seri üretime başladı

HIZLI YORUM YAP