Sadece Kimseden Korkulmayacağını Anlatıyorum | GÜNDEM
DOLAR

32,4874$% 0.09

EURO

34,9301% 0.45

STERLİN

40,7895£% 0.44

GRAM ALTIN

2.429,86%-0,34

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%-0,70

a

Sadece Kimseden Korkulmayacağını Anlatıyorum

 

A Haber Ajansı’nın Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zaman da Dünya Basın Federasyonu Üyesi olan Gazeteci Ferhat Aydoğan’ın bu haftaki yazısında ;

 

Değerli okurlarım sizlere bu köşe yazımda bahsedeceklerim kanun dışı değil.Sadece kimseden korkulmayacağını anlatacağım

Öncelikle şunu söyliyeyim en iyi delikanlılık efendiliktir.Herkes bir yol tutturmuş yürüyor,yürüyen hemde iyi yürüyor.Çukura düşen Tonga’ya düşenler hariç tabiki.Mapushane gurbet ellere benzemez.Özellikle sosyal medyalarda görüyorum,yani insanlar cezaevine çok hasretmiş gibi yaşam sürmeleri dikkat çekerken,televizyonlarda oynanan diziler ve proğramlar kötü örnek teşkil ettiği çok belli değilmi sizce.

Bazen bu tiplere öyle bir gülüyorum ki unuttukları tek bir şey var sahibi ALLAH olanın yüreği adamlık ve efendilik doludur.Korku cesareti,cesarette korkuyu getirir.

Türkiye’nin her yerinde çöp yığını gibi gereksiz insanlar var ve etrafa korku salarak mazlum ve garibanlara çökmeye çalışıyorlar.Ulan hadsiz ulan ayyaş ulan şerefsiz sen kimsin..! Üfürükten teyyare selam söyle o yare.İt ürür kervan yürür.

Korkmayın Allah’tan sonra gelen tek güç iyi bir Devlet anlayışı ve idaresidir.Zor ve mücadele dolu olan yaşama da bu tip durumlarla karşılaşmanızın çok doğal olabileceğini ve esas önemli olanının bu durumlara karşı vereceğiniz mücadelenin olduğunu ise asla unutmamalısınız. Bu şekilde sizi mazlum konumunda düşüren konudan kurtulabilirsiniz.

Ben bazı konularda çok sabırlı,bazı durumlarda ise çok sabırsız biriyimdir.Herkes birgün yaşattığı en ufak acının bile bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

HAK ve haklılık insanın temel değerlerinden biridir. Özellikle adalet kavramı üzerinden hakka ulaştığınızda en temel değerlerden biri haline geliverir. Hakkın olduğu yerde bir de haklı olan taraf vardır. TDK Büyük Sözlükte hak kavramını şöyle tanımlamış; 1. Adalet 2. Adaletin, hukukun gerektirdiği veya birine ayırdığı şey, kazanç. 3. Dava veya iddiada gerçeğe uygunluk, doğruluk. 4. Verilmiş emekten doğan manevi yetki. 5. Pay. 6. Emek karşılığı ücret. 7. sf. Doğru, gerçek. Müslümanların hak ve haklılık üzerine İslam’ın emrettiği konuları çok iyi bilmesi ve bunun gereğince amel etmesi gereklidir bence.
Hz. Ömer adaletiyle nam salmış İslam devletinin ikinci halifesi. Şiddetli ve kudretli biri! Hz. Ömer (r.a.) bir gün hutbede cemaate şöyle seslendi:“Ben haktan ayrılırsam ne yaparsınız

” Cemaat içinden bir sahabe kalkarak cevap verdi:

Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!”

Hz. Ömer (r.a.) ellerini açarak;

“Ya Rabbi! Sana şükürler olsun ki ben Senden gaflete düşersem, Senin adaletinden ayrılırsam, beni kılıcıyla doğrultacak cemaate sahibim” diye şükretti.

Rabbim bizlere

Hz Muhammed’in ahlakı,
Hz Süleyman’ın saadeti,
Hz Eyüb’ün sabrı,
Hz Yusuf’un güzelliği,
Hz Hamza’nın cesareti,
Hz Ömer’in adaleti,
Hz Ali’nin bilgisi
Bizimle olsun
*
Kaderimiz güzel
Bahtımız açık
Rızkımız bol
Dua edenimiz çok Ömrümüz hayırla olsun

 

Dünya Basın Federasyonu / A Haber Ajansı Kurucusu Gazeteci Ferhat Aydoğan

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

120 kişinin Ak Parti, MHP ve çeşitli partilerden istifa ederek CHP’ye katıldı

HIZLI YORUM YAP