Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna halkına yardım edebilmek için ne yapabiliriz ? | GÜNDEM
DOLAR

32,5551$% 0.2

EURO

34,9681% -0.04

STERLİN

40,7929£% -0.11

GRAM ALTIN

2.447,27%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna halkına yardım edebilmek için ne yapabiliriz ?

Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna halkına yardım edebilmek için ne yapabiliriz ?

 

 

Bunun yanı sıra bir diğer seçenekte maddi olarak bağışlarda bulunarak her kişi kendi ülkesinde yardım yapabilir. Yardım kuruluşları ;  Türk Kızılay ,AFAD,UNICEF , BM Mülteci Ajansı (UNHCR) , Uluslararası Kızıl Haç Komitesi , Sınır Tanımayan Doktorlar ve Uluslararası Kurtarma Komitesi de dahil olmak üzere çoğu büyük uluslararası yardım kuruluşu, şu anda Ukrayna ve komşu ülkelerde çalışıyor ve bu ülkelerde yerlerinden edilenlerin sayısı giderek artıyor. Savaşamaz durumda olan insanlar  bulundukları bölgelerden başka bölgelere doğru gidiyor.

Çoğu son çatışma başlamadan önce ülkesini terk etmeyen insanlara en başta Türkiye olarak Türk Kızılay , bağzı STK’yar insani yardım ile sahada yerini aldı .

Çocukların Sesleri

Çocukların Sesi, savaşa tanık olan çocuklara psikolojik destek sağlayan Ukrayna merkezli bir yardım kuruluşudur. Çocukların refahını desteklemek için sanat terapisi ve hikaye anlatımı kullanır ve savaş sonucu acı çeken ailelere maddi destek sağlar.

Gerçekten Çaresiziz.’ Rusya Saldırıya Devam Ederken Yabancı Öğrenciler, Futbolcular ve Turistler Kiev’den Ülkelerine dönmeye çalışıyorlar.

Vostok SOS

Yine Ukrayna’da bulunan Vostok SOS , evlerinden kaçmaya çalışan Ukraynalılara acil tahliye desteği sağlamak için Alman-İsviçreli STK Libereco ile ortaklık kuruyor. Vostok, ihtiyacı olan Ukraynalılar için bir yardım hattı tutuyor ve bundan sonra Rus işgalinin kurbanlarına travma desteği sağlamayı umuyor.

Malteser Uluslararası

Malta merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Malteser International , evlerinden kaçmak zorunda kalan Ukraynalılar için “günlük” malzeme topluyor. Malteser International’ın acil yardım departmanı başkanı Oliver Hochedez yaptığı açıklamada, “Özellikle ihtiyaç duyulan şeyler günlük ilaçlar, ayrıca bebek karyolaları, battaniyeler, gıda ve etkilenen birçok insana sağlanacak nakit paradır” dedi.

Birleşik Yardım Ukrayna

United Help Ukraine , Kırım’ın 2014 yılında ilhak edilmesinden sonra kurulmuş bir Amerikan kar amacı gütmeyen kuruluştur. Şu anda Ukrayna’ya ilk yardım çantaları ve diğer insani yardımları göndermek için para topluyor . Fon, 600.000 dolarlık hedefini aştı, ancak hala bağışları kabul ediyor.

 

Yeni Ukrayna

Aynı zamanda bir Amerikan kar amacı gütmeyen kuruluş olan Nova Ukraine , Ukrayna merkezli kuruluşlarla yakın bir şekilde çalışıyor ve şu anda çocuklar ve yetişkinler için bebek bezleri, bebek maması, hastane malzemeleri ve Donetsk’teki bir çocuk yetimhanesi için kuru gıdalar içeren tedarik paketleri oluşturuyor.

Ayçiçeği Barış

Bir başka kar amacı gütmeyen Amerikalı olan Sunflower of Peace , ön saflardaki sağlık görevlileri ve doktorlar için ilk yardım sırt çantalarını bir araya getirmek için para topluyor. 2014 yılında örgüt, Kırım’ın ilhakından kaçanlara yardım sağlayan tıp uzmanları için ilk yardım sırt çantaları yapmak için de para topladı. Bağış toplama organizasyonunun koordinatörü Katya Malakhova bir Facebook gönderisinde, “O zamanlar [tıp uzmanları] için dünya anlamına geliyordu ve şimdi onlar için dünya anlamına geliyor” dedi. Fon ayrıca 200.000 dolar hedefini de aştı, ancak bağış toplamaya devam ediyor.

 

 

Kaynak : BaykusHaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAPANCA LIFE VİLLALARI ELİT KARADAĞ GRUP ÖNDERLİĞİNDE BÜYÜYOR

HIZLI YORUM YAP