Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi ! | GÜNDEM
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi !

Anayasanın verdiği yetki ile Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını bahane ederek,  yürüyüş yaparak polisin üzerine saldıran provokatörler an itibariyle rektörlük binasını işgal girişiminde bulundular. Polis ablukaya derhal müdahale ederek cevap verdi. Bununla beraber İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’nde uyarıları dikkate almayan göstericilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE LGBT VANDALLIĞI

Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden eylemlerde bugün lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) derneklerinin vandallığı yaşandı.

LGBT’li gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler, bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu’nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlik elemanları müdahale etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA!

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle dağılmalarının sağlandığını bildirdi.

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.”

159 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’nde uyarıları dikkate almayan göstericilerin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate almayan göstericilerin polis ekipleri tarafından dağıtılarak, gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde 159 kişi gözaltına alındı!

HIZLI YORUM YAP