Pendik Metro İnşaatında Patlama! Maddi Hasarı Ne Kadar Oldu? | GÜNDEM
DOLAR

32,4093$% -0.1

EURO

34,8152% 0.19

STERLİN

40,7047£% 0.32

GRAM ALTIN

2.435,16%-0,13

ÇEYREK ALTIN

4.030,00%-0,58

a

Pendik Metro İnşaatında Patlama! Maddi Hasarı Ne Kadar Oldu?

İstanbul Pendik’e bağlı Kaynarca semtinde; metro inşaatında kullanılan patlayıcıların imha işlemi sırasında, boş kapsüllerin de patlaması sonucunda şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın şiddetiyle çevre bölgelerde maddi hasarlı kazalar yaşanırken, bu kazanın bir hastaneye de etki ettiği öğrenildi.

Çevredeki ev ve iş yerlerine etki ettiği de saptanan bu kazanın ardından; olay hakkındaki resmi açıklamayı İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun yaptı. Ongun, kazada yaşanan tüm maddi hasarın İBB tarafından karşılanacağını açıkladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Murat Ongun, duruma dair ilk tespitlerini şu sözlerle belirtmişti: “Pendik-Kaynarca Metrosu şantiyesinde bu akşam saatlerinde bir patlama meydana gelmiştir. Olayda can kaybı ve yaralı olmaması tesellimiz. Camları kırılarak maddi hasar oluşan konut ve iş yerlerinin zararını İBB tazmin etmeye başladı. Bölgedeki vatandaşlarımızdan özür dileriz.”

Pendik Kaymakamlığı Da Açıklama Yaptı

Pendik Kaymakamlığı’ndan gelen açıklama ise; durumun kontrol altında olduğu ve konu hakkında soruşturma açılacağı belirtildi. Yaşanan olayın, metro inşaatında kullanılan patlayıcıların kontrollü imhası sırasında olduğunu bir kez daha belirten Kaymakamlık yetkilileri; bölgeye yakın olan Tevfik İleri caddesinde belli başlı hasarların ortaya çıktığını aktardı. Olayın saat 19.40 sularında yaşandığı da, Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamayla kayıtlara geçti.

Olayda bir vatandaşın şiddetli sesten dolayı fenalaştığı da aktarılırken, sosyal medya aracılığıyla patlama esnasında yaşanan hasarların görüntüleri de ortaya çıktı. Cam kırılmaları gibi hasarların yaşandığı bu patlama sonucunda, yakındaki bir hastanede de maddi zarar oluştuğu öğrenildi. Yaşanan patlamanın maddi boyutu ise henüz tam olarak belirlenemedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ali Çakıcı’dan Ali Babacan’a 2. Cevap

HIZLI YORUM YAP