Pençe-Kilit Harekâtı'nda 9 Askerimiz Şehit Oldu | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Pençe-Kilit Harekâtı’nda 9 Askerimiz Şehit Oldu

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen hain terör saldırısında Pençe-Kilit bölgesindeki üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, 9 kahraman askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Açıklamayı yapan Milli Savunma Bakanlığı, çatışmada 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakanlık, bu hain saldırıda hayatını kaybeden kahramanların ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile millete başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Ülke genelinde derin bir üzüntü yaratan bu acı olay, Türk milletini bir araya getirerek teröre karşı birlik ve beraberlik içinde durma çağrısı yaptı. Operasyonların devam ettiği vurgulanırken, Türkiye, terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısının ardından Pençe-Kilit bölgesinde devam eden çatışmada ağır yaralanan bir asker daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan bu acı olayı duyurarak şu açıklamayı yaptı:

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.”

Bu acı kayıp nedeniyle şehit sayısı 6’ya yükselirken, ülke genelinde derin bir üzüntü yaşanmaktadır. Şehit olan kahraman askerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile millete başsağlığı ve sabır dileriz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ haberine erişim engeli geldi

HIZLI YORUM YAP