Neden Birden Fazla Farklı Kuran var? Mezhepler neden ortaya çıktı? | GÜNDEM
DOLAR

32,4656$% -0.08

EURO

34,7253% -0.78

STERLİN

40,4840£% -0.82

GRAM ALTIN

2.435,11%-0,03

ÇEYREK ALTIN

4.042,00%-0,27

a

Neden Birden Fazla Farklı Kuran var? Mezhepler neden ortaya çıktı?

İki soru arasında tarikatlar farklı görüşler ortaya atmış ve kimseyi ‘de ikna edememişti. Bunun sebebi ise tarikat ve cemaat yapılaşmasında etkisi altında kaldığı, islam dışı bidat edindikleri için ikna edilememeniz ise çok normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendilerinde sapık bir görüşün aynı düşüncenin rollerine bürünen bu tarikatların etkileme yapmak için bir çok yolu denediğini sizler için çok iyi biliyorum.

Neden Birden Fazla Farklı Kuran var?: Bu konuda islam alimlerine suç atmak yersiz olur çünkü islam geldiği günden bu güne kadar farklı isimler ve kitaplar ile tahrip edilmeye çalışılmıştır.

Kuran’ı kerimi değiştirmeye gücü yetmeyen topluluklar kendileri için yorumlama yapmak üzere ortaya çıkmış küfür tarikatları ile ortak hareket etmişlerdir. Buna bir çok örnek var aslında.

Ama aklınıza tıkılmaması için yumuşatma mezhepleri ortaya çıktı ki bunlar Hz Ali zamanın>’da yani Yezit zamanın ‘da ortaya çıktı ki ne Aliciyiz ne yezitciyiz dediler, işte bu şekilde bir düşünce islama sonradan eklendi.

Yani İslam ümmeti nasıl bölündü sorusu ‘da burada, İslam doğduğu günden bu yana ayrılmıştı zaten. Yani yeni ayrılmadı bu ümmet. Tam bu noktada farklı yorumları ile ele alınmaya başlandı Kuran’ı kerim bu yüzden kuran için farklı yorumlayan kişiler hep var olmuştur, Bunun sebebi ‘de bu kısımda yatıyor. Hz Muhammed zamanın ‘da oldu bu ayrılık ve görüşler, Hz Ebubekir zamanın ‘da oldu ki o çok mücadele etti bunlar için.

Günümüze kadar geldi hatta 7 ayrı Kuran’ı kerim odluğu yorumlarına göre tabii. Ayeti değişmesi söz konusu değil. Yorum farkı burada yorumlar gündelik gelenek göreneklere göre anlatılıp halka ‘da bu şekilde yüklenir. Herkes kendi dinini yaşamış olur ama hangisi doğru sorusuna mezhepler karar verecek nasıl mı?

 

Mezhepler neden ortaya çıktı? Mezhep aslında kelime anlamına göre okul. Yani Türkiye’de herhangi bir üniversite. Yani okulun başında imam var. O imamda bu okula kendi adını vermiyor o şekilde anılmaya başlıyor

4 büyük mezhep yok 7 adet daha var günümüze kadar gelmiş olan ama sayısı ciddi derece az olan Ehli sünnet çizgisin ‘de olan.

Dolayısı ile Arap coğrafyasının belli dönem çok az sayıda alimi kalmıştır, Bunlar size Tarikat içerisinde ve tarih dersinde anlatılmaz çünkü islamı size çok büyük gösterecekler kendi mezheplerini eklemelerini anlatmaları için bu şart. İslam arap coğrafyasında bir ara sayı olarak o kadar çok azaldı ki.. akıllara zarar.

Hani çok dineldiğiniz ama hayatını hiç merak etmediğiniz ve genelde ramazan günlerin ‘de 30 saniye anlatılan Hz. Vahşi biliyorsunuz değil mi işte bu güzel insan Hz Hamza’yı öldürdükten sonra pişman olur ve Müslüman olur ve sonra islam için savaşır. Hatta birisi öldürür kimdir o öldürdüğü?  Müseylimetülkezzâb işte bu kişi o kadar büyük bir yere sahip ki o coğrafyada sayısı ve ona inanan Arap yarım adasını komple kaplayacak şekilde.

Bu durumda bir çok kişi maalesef şehit edilmişti. Sonrasında yine bir çok kişi şehit edildi. Ehli sünnet o kadar zarar görmeye başladı ki farklı yerlerde okul yani ders vermeye başladılar çünkü farklı görüşlerin kalabalık olduğu topluluk içerisinde olanlar Abbasîlere kadar etki edip görüşlerini tamamen değiştirdiler.

Müseylimetülkezzâb ıslama karşı savaşı ‘da ehli sünneti yasaklamış, islam halifesini ‘de Müseylimetülkezzâb görüşünü savunması için ikna ettiler.

Selef alimleri yani ehli sünnet alimleri şehit edilmişti.

Mezheplerin ortaya çıkışı ‘da budur tam olarak, bugün tarikatlar bunları kabul ettiğini savunsa da kendi görüşlerini kitaplaştırıp dağıtmak için günümüz içinde kendi yollarını çizmişleridir burada büyük ayrılıklar meydana gelmişti.

kaybolmuş mezhepler

Bu mezheplerden sonrada maalesef bir çok çatı altında tarikat ve cemaatler ortaya çıkmış ve kendi görüşleri ile ehli sünnet çizgisini bozmuştur, bu bozulma günümüz ‘de devam ediyor.

Fetö ve nurcuların anlattığı ehli sünnet dışın ‘da bir oluşumdur. Yani Nurculuk şirk içinde olan bir görüştür.

Sıralamak gerekirse ehli sünnet görüşünü

  1. selefiyye
  2. matüridiyye
  3. eş’ariyye

Tabii bunların altında yine aynı şekilde bozulmalar meydana gelmiş hatta bazı tarikatlar diğerini yok saymıştır.

Bozulmalar yani karşıt görüşler Hz Muhammed s.a.v zamanında olduğu gibi bugünde vardır.

Yani bugün ‘de ben ehli sünnetim diyenlerin çoğu küfür içinde olduğunu bilmez, bilmemesinin sebebi ona anlatılana koşulsuz uymak, yorumlarına bakmadan incelemeden tarihi ve islam alimlerini inanmasından dolayıdır.

Kısaca selefim diyenlerin bugün savaş içinde olduğunu

matüridiyye diyenlerin şirk içinde olmalarının

sebebi tam ‘da budur.

Babakuş

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli’den ‘Afgan’ çıkışı: Adı konmamış bir istiladır dedi! Atılan imzayı unuttu!

HIZLI YORUM YAP