Mustafa Kemal Atatürk'ün İngilizlere cevabı!: Bu gördüğünüz Sine-Millet'in sesidir! | GÜNDEM
DOLAR

32,5504$% 0.28

EURO

35,1389% 0.58

STERLİN

40,8122£% 0.5

GRAM ALTIN

2.434,91%-0,14

ÇEYREK ALTIN

4.031,00%-0,97

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Mustafa Kemal Atatürk’ün İngilizlere cevabı!: Bu gördüğünüz Sine-Millet’in sesidir!

Mustafa Kemal Atatürk’ün İngilizlere cevabı!: Bu gördüğünüz Sine-Millet’in sesidir!

Mustafa Kemal Atatürk’ün İngilizlere cevabı!: Bu gördüğünüz Sine-Millet’in sesidir! Bir çok vatan haini, İhvancı, radikal İslamcı, siyasal İslamcı kitlesi altında toplanarak Tarihimizin en önemli isimlerinden olan ve Türkiye cumhuriyeti kurucu olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına dinsiz, imansız, İngiliz ajanı demiştir.

Oysa Mustafa Kemal Atatürk, Sarayda olan korkaklardan daha aklı selim ev cesurdu. Miletline son derece bağlı olan Gazi Mustafa Kemal Paşa ile İngiliz ve saray yazışmaları  ortaya çıktı..

İşte o belgeler..

 

İzmir’den sonra Manisa ve Aydın da Yunan tarafından işgal edilir. Mustafa Kemal Atatürk “Saray’ın yapmadığını(!)” yaparak tüm yurtta büyük mitingler yapılmasını ve itilaf devletlerinin temsilcilerine telgraflar çekilmesini ister! Mitingler memlekete yayılınca İngilizler Saraya NOTA verir! Harbiye Nazırlığı Mustafa Kemal Paşa’dan derhal izahat ister! (Bu ne haldir paşa?) Atatürk cevaben şöyle der; “Bu gördüğünüz Sine-Millet’in sesidir! İtilaf devletlerinin Türk izzetinefsi millisine, hakkı meşru ve mevrusuna karşı zalimane olan tecavüzlerinden dolayı kanayan Türk ve Müslümandan başka bir şey değildir. Bu heyecan, memleketin en ücra köşesine kadar şamildir, umumidir. Memurin-i hükümet ile askerin ŞİMDİLİK(!) tamamen bitaraf kaldığı bu tezahürat ve teessüratın kemal-i itidal ve metanetle harekât eylediği de ayrıca şayan-ı kayıt olduğunu arz eyledim.” Atatürk sonrasında da İngilizlerin (Karadeniz İşgal Orduları Komutanı General Milne) isteğiyle Anadolu’dan İstanbul’a gönderilen silahların sevkiyatını durdurmuştur!

Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olan vatan hainidir!

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ferhat Aydoğan’dan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Oktay Saral’a Ziyaret

HIZLI YORUM YAP