Milli olmak nedir? Nasıl milli olunur? | GÜNDEM
DOLAR

32,3321$% 0.05

EURO

34,8930% 0.25

STERLİN

40,6925£% 0.32

GRAM ALTIN

2.393,40%0,04

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%0,05

a

Milli olmak nedir? Nasıl milli olunur?

Milli olmak nedir? Herkesin dilinde bir milli olmak tartışması ben milliyim demesi normal mi? Gerçekten herkes millimi? Öncelikle bu konuya Türkiye için bakalım bakalım milimiyiz gerçekten?

Ülkesini seven herkes milli mi?

Milli olmak sadece ülkesini sevmekle yetmiyor zaten 85 milyonun 80 milyonu ülkemi seviyorum der. Bu milli olmak değil milli olmanın gerekliliğidir.

Gereklik ile milli olunmuyor bu onun sadece bir kademesi olarak görmeniz gerekiyor. Bu gün en zırt görüşte olana ‘da sorun ülkeni seviyor musun diye tabii seviyorum diyecek, buradan bakarsak o’da milli olmuş olur ama bu onu milli yapmaz sadece gerekliliğini taşıyor.

Milli olmak nedir?

Milli olmak katma değerdir nasıl yani?

Üretim demektir, ama en iyisini üretmektir, Bunu ‘da ülkene ve devletin kazanmasıdır, Bir şahıs destek almadan en iyisini üretiyor ve üzerine koymaya devam ediyorsa millidir,

Devlet nasıl milli olur?

En iyi eğitimi veriyorsa, en iyi şekilde hüküm veriyorsa, en iyi üretimi yapıyorsa millidir açıkçası milli olmak evrensel olmayı gerekli kılar yani Dünyanın en iyisi olmasını gerekli olur.

Yani konuyu açmak gerekirse dünyanın en iyi eğitimini vermek milli olmaktır, en iyi eğitimi verecek kişileri yetiştirmek milli olmaktır. Onların geçimini sağlayacak ücreti onlara vermek milli olmaktır. Köylüne en iyi değeri vermek milli olmaktır daha bir çok alanda milli olmanın şartı ise en iyisi olmaktır.

Fatih Olmaktır, Osman olmaktır, Süleyman olmaktır, Atatürk olmaktır.

Bu gün bu insanlar aramız ‘da olsa gerçekten başkalarının görüşünü değil okuyarak üreterek en iyisi olmak için mücadele ederler, bu insanlar neden başarılı oldu biliyor musunuz? Karşı tarafı çok iyi tanıdılar empati yaptılar, bilim adamı oldular, en iyisini ürettiler ve düzenlediler. Onun için dünyanın her yerinde hem devlet alanın ‘da hem de halk dilinde önemli şahsiyetler olarak biliniyor milli mi bunlar sonuna kadar millidir.

Ben milliyim diye bilmek için bunları yapmak gerekiyor.

Ersoy. k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Suriyeliler meselesi Türkiye’de büyümeye başladı Ak parti ve MHP çözüm bulamıyor!

HIZLI YORUM YAP