Mersin'de Erenköy Cemaatine kıyak! | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Mersin’de Erenköy Cemaatine kıyak!

Mersin’de Erenköy Cemaatine kıyak! Mersin ‘de sosyal ve insani meselelerin çözümüne, toplumun maddi ve manevi gelişmesine katkıda bulunmak için bir vakıf daha kuruldu. Vakfın dağılması durumunda mal ve haklar Erenköy cemaatiyle bağlantılı olduğu bilinen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na devredilecek.

TARİKAT VE CEMAAT YAPILARI İLLEGAL OLARAK FALİYET GÖSTERİYOR!

Anayasaya göre faaliyetleri yasak olan cemaat ve tarikatların vakıflar aracılığı ile birlikte büyümeye devam ediyor! Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün dün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Hayra Vefa Vakfı adıyla yeni bir vakıf kuruldu. 

‘MANEVİ GELİŞME’ AMACI

Mersin merkezli vakfın mal varlığı, 111 bin lira olarak belirlendi. Vakfın amacı ise “Yurtiçi ve yurtdışında her türlü eğitim-öğretim, sağlık, sosyal kültürel, sportif ve çevre ile ilgili faaliyetler gerçekleştirmek suretiyle sosyal ve insani meselelerin çözümüne, toplumun maddi ve manevi gelişmesine katkıda bulunmaktır” olarak açıklandı.

Vakfın sona ermesi durumunda mal ve hakların devri için belirlenen vakıf ise dikkat çekti. Hayra Vefa Vakfı’nın dağılması durumunda mal varlığı, tesislerin ad ve konumlarının korunması ve devam ettirilmesi şartıyla Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na devredilecek. Söz konusu vakfın, Erenköy cemaatiyle bağlantılı olduğu biliniyor. 

Erenköy Cemaati ‘nin BİM ile yakın ilişkide olduğu bilinirken cemaat üyelerinin çoğunun özellikle varlıklı kişiler olduğu biliniyor. İstanbul’da belirli günlerde toplanan ve birlikte vakit geçiren cemaat üyelerinin fazla konuşmadığı iddia edilirken, cemaatin bir çok konuda herkesi içerisine almadığı belirtilirken bir çok siyasi ile yakın ilişkiler içerisinde olduğu belirtiliyor. Öte yandan cemaatin üst kademelerine geçmek için ise belirli zamanlarda verilen Önerleri yapmak gerekiyor. Üst kademelerinde durumu iyi olan mal varlığı yerinde olan kişiler tercih ediliyor..

 

Baykushaber.com / Güncel Haberler / Erenköy Cemaati

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malatya’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

HIZLI YORUM YAP