Menzil Tarikatı'nda Miras Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Menzil Tarikatı’nda Miras Kavgasının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Menzil Cemaati lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin vefatının ardından ortaya çıkan miras kavgası, tarikat içinde büyüyen gerilimle birlikte şiddetli bir hal almış durumda. Cemaatin Gavs olarak bilinen liderinin ölümü sonrasında başına geçen üç oğlu arasındaki çekişme, her geçen gün daha da derinleşiyor.

Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarları ile Muhammed Saki Elhüseyni taraftarları arasındaki ayrışma, Menzil Cemaati mensupları arasında yaşanan gerilimi arttırmıştır.

Olay, gazeteci İsmail Arı tarafından Birgün gazetesinde gündeme getirilmişti. Şimdi ise miras kavgasının görüntüleri ortaya çıktı. Videoda, Fettah ve Mubarek’e bağlı müritlerin, Muhammed Saki Elhüseyni’ne bağlı cemaat mensuplarına ait eşyaları medreseden dışarı attığı açıkça görülebiliyor.

Menzil Tarikatı’ndaki miras kavgasının zemininde, Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarına ait eşyaların medreseden çıkarılması olayının öncesi de bilgilendirme notlarıyla gündeme gelmişti. Bir notta, “Mektep evim – gençlik merkezi binasının içindeki masa, sandalye, halı gibi tüm eşyalar Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saki hazretlerinin rızası olmadan boşaltıldı. Bunun da öncesinde eşya taşıtmak için köydeki sofilere ‘hizmet’ adı altında duyuru yapıldı. Muhammed Saki hazretlerinin bilgisi olmadan resmi karar çıkartıldı ve 2 Ocak 21.00 sularında kurum kapattırıldı.” ifadeleri yer alıyor. Bu gelişmeler, Menzil Tarikatı içindeki çatışmanın boyutlarını daha da karmaşık hale getirmiş durumda.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsias Otel’de yaşamını yitirenlerin aileleri bugün mahkemede müşteki/şikayetçi sıfatıyla dinleniyor, Mahkeme aileleri dinliyor

HIZLI YORUM YAP