Mahmut Efendi Evliya mı? | GÜNDEM
DOLAR

32,5751$% 0.16

EURO

34,9777% -0.16

STERLİN

40,9345£% -0.19

GRAM ALTIN

2.433,60%-0,09

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,12

a

Mahmut Efendi Evliya mı?

Mahmut Efendi Evliya mı? Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağ cemaatinin lideri hakkında yaklaşık 10 yıldan fazladır Evliya deniyor, bir çok kişi mürit ve onu sevenler onun Allah dostu olduğunu hatta daha ‘da ileri giderek evliya olduğunu düşünüyor.

GERÇEKTEN MAHMUT EFENDİ EVLİYA MI?

Mahmut efendi ile alakalı olarak bu söylemleri uyduran radikal islamcı ve ihvan grupları bunu topluma kazmak ve iletmek için bir çok yol izledi bunlardan ilki ise kulak duyumu..

Diğeri ise gizlilik olarak gözler önüne serilmeye başlandı.

Aslında kelime Türkçe olarak Allah dostu anlamına gelir, peki gerçek Allah dostu nasıl olur;

 “Bilesiniz ki, Allah’ın dostlarına korku yoktur; onlar üzülmeyeceklerdir de. Onlar, iman edip de takvaya ermiş olanlardır.” (Yunus, 10/62-63.)

Bu aşamada ayetlerin derinliğine bakmak gerekiyor. Allah’ın dostlarına korku yoktur, üzülmezler anlamı aslında bir bakıma az konuşan doğru söyleyen anlamı da taşır. Bir diğeri ise kapısının açık olmasıdır, Ehli sünnet içerisinde olan kişilerin kapıları her daim açık olmak zorundadır, Hz Muhammed S.a.v efendimiz gibi.

Kendisi halk tarafından sevilen Mahmut efendinin ben evliyayım gibi bir söylemi olmadı. Bunun için keramet de aramaya gerek olmaz, çünkü şeytanın bal tuzağı oldukça meşhurdur.

Bir büyücü bir kütleyi hareket ettirmiş gibi size gözüktürebilir. Bu anlamda sayısız örnek vardır, islam içinde olan ve islami seçtiğini ifade eden kişilerin farklı yollar ve metotlar ile buna benzer yollar ise sayısız Müslümanı kandırmıştır.

Buna Halifeler ‘de dahil olmuştur. Fakat dinden uzaklaşmış kişilerin bunları görmesi ise maalesef bu ve benzeri cemaatler ile engellenmiştir. Menkıbeler ile halk ve Müslümanlar uyutulmuştur.

Dolayısı ile Mahmut Efendi’yi evliya sanmak büyük bir tuzak ve asılsız bir iddiadan öteye geçmez. Kişinin Allah dostu olup olmadığı değil öğretisi ve islamı yaşayışı önemlidir.

Yukarıda olan ayet ile sabit olan ise Allah’ın dostunun üzülmeyeceği anlamı taşıyor, bu neden ile hata yapmış ve bazı hatalarımda söylemlerimde olan Mahmut Efendi için evliya demek büyük bir haksızlık olmuş olacaktır.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Muharrem 14. günü 1442 – 22.Ağustos. 2021

HIZLI YORUM YAP