Kuruluş Osman Nayman Kimdir? Selçukluyu yok eden komutan! | GÜNDEM
DOLAR

32,3830$% -0.18

EURO

34,7649% 0.04

STERLİN

40,6644£% 0.22

GRAM ALTIN

2.429,99%-0,34

ÇEYREK ALTIN

3.968,00%-2,21

a

Kuruluş Osman Nayman Kimdir? Selçukluyu yok eden komutan! olarak diziye giriş yaptı. Bir çok kişi ise bu komutanı merak ediyor, özellikle Orta Asya’da adından çok fazla söz ettirmiş bir isim olan Nayman kimdir haberimizde…

Moğol komutanı Nayman Kimdir?

Kuruluş Osman Dizisin ‘de son bölümünde diziye giriş yapan ve Osman Bey’in kellesi ile Selçukludan vergileri üç katına çıkaracağını söyleyen komutan Nayman tarihte farklı şekilde anlatılmıştı.

Türkçe konuştuğu bilinen Komutan Türk dili ile konuştuğu rivayeti oldukça fazla, Kazan Trkü olduğu iddia ediliyor.

Geleneklerine bağlı olan bir kabile olan Naymanlar dünyanın bir çok bölgesinde yaşamaktadır. Avrupa ve diğer kıtalara yerleşmişlerdir. Cengiz Han zamanında adında söz ettiren Nayman Devleti güçlü bir askeri güce sahip olduğu biliniyor.

Fakat Selçuklu zamanında Nayman devleti ile bir savaş olmadığı bilgisi var. Cengiz Han zamanında cengiz Han’ın iki devleti ele geçirmesi ile devlet Moğollara bağlanmıştır. Bugün dahi soyları devam etmektedir. Naymanlar dünyanın her bölgesinde vardır.  Yaklaşık olarak nüfusu 3.800.000 kişi olduğu bilinmektedir. Bir çok Nayman Türkiye’de bulunmaktadır. Çekik gözlü, kısa boylu, zayıf bir yapıya sahip oldukları biliniyor.

Türkiye’de sayıları resmi olarak bilinmese de Karadeniz’in bazı bölgelerinde yerleşmiş olma durumları çok fazla.

Kuruluş Osman Dizisi’nde yer alan Moğol komutanı Nayman ise tarihi belgelerde yoktur. Nayman bir komutan değil bir devlettir ve Cengiz Han’a bağlıdır. Bu doğrultuda dizide yer alan Nayman tamamen kurgusal bir karakterdir. 

Baykushaber.com/ Kuruluş Osman / Güncel Haberler

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Reis Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tahliye edildi, Yurt dışı çıkış yasağı var

HIZLI YORUM YAP