İhvan hareketinin Türkiye'de tehlikeli ilerleyişi! | GÜNDEM
DOLAR

32,5805$% 0.29

EURO

35,0187% 0.12

STERLİN

40,8257£% 0.06

GRAM ALTIN

2.459,71%0,98

ÇEYREK ALTIN

4.070,00%-0,07

a

İhvan hareketinin Türkiye’de tehlikeli ilerleyişi!

Günümüze yakın olarak bilinen mısır ihvan hareketi Türkiye içinde hızlı bir şekilde ilerliyor, ne yazık ki bu ilerleyiş korkunç denecek kadar ilerliyor, whatsapp,telegram gibi kanalları daha çok kullanıyorlar grup üyeleri tıpkı Mısır’da olduğu gibi iyilik hareketi olarak biliniyor fakat, geçmişine inildiği an radikal islamı (Daeş) tüm yapısı içlerin ‘de barınıyor, genel olarak belirli bir zaman sonra farklı görüşler ile toplumda büyük bir etkiye sahip oldukları an tehlikeli bir alanda yürüyüş ve örgütsel olarak kritik eylemlere başvuracakları şüphe götürmez bir gerçek.

Mısır’da olan bu İhvan harekatı mısır içlerin’de Türkiye ile ilgili oldukça tehlikeli açıklamalar yapmıştır, iki grup içinde ayrı görüşleri savunan bu terör grubu Mustafa Kemal için dinsiz diyecek kadar şiirler yazmış bir başka grubu ise buna karşı çıkmıştır, Eski dönemde ise Mısır’da konuyla ilgili açıklamalar yapılmış ve bunla ilgili bilgi verilmiştir. O dönem Türkiye içerisine sızamayan bu grup maalesef bugün ise Türkiyede faliyet gösteriyor, farklı tarikat içlerinde oldukları bilgisi daha önce verilmişti. Bunun için önlem almak ve denetlemek elbette görevli olan kişilerin alanıdır.

Geçmiş dönemlerde bakıldığın ‘da ise bu grubun said nursi ile görüşmeleri olmuş ve said nursi tarafından kabul gördüğü bilgisine ulaşılabiliyor. Daha’da yakın olarak ihvancılar ile fetö lideri gülenin ‘de buluşması ayrıca kitaplarını Türkçe olarak yayınlaması ve çevrilmesi için gülen denen vatan haininden o dönem büyük destek aldıkları bilgisine ulaşabilir, bu konuda bile bakıldığı an bu Mustafa Kemal ve Türk düşmanlığı nereden geldiği çok iyi anlaşılabiliyor.

Merkezleri Almanya’da olduğu biliniyor.

Bir başka konudan bakıldığı an yargılanırken ölen Mursi’in ölümü bu grubu daha ‘da büyüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mursinin ölümü için konuşma yapması bu örgütü daha ‘da büyümesine sebep oldu, fakat burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir suçu olduğunu düşünmüyorum o yalnızca bir ölümün manidar olmasını dile getirmiştir, kimine göre yanlış, kimine göre dorudur orası bilinmez bugün olsa aynı şeyleri yapılır mı bilinmez.

Lakin bir kuyruğu terör örgütün ‘de olan, bir kuyruğu ABD’de olan, bir eli fetö’de olan, bit kuyruğu suikastlar içinde olan ihvancılar Türkiye için büyük tehlike!

Peki gerçek ihvan nedir?

Genel olarak toplum içerisinde esnaf içinde olan bu grup bir lidere bağlı olur, halkın ihtiyaçlarını ve derslerini dinler ve bir üst kısma söyler bu devlet adamı, eski dönem ‘de kadıya bildirilir veya şeyh denen kişiye bildirilir ve sorunların çözülmesi için sözcülük ederler, bunun dışın ‘da bir işlem yapılmaz, İslami değerlere sahip çıkar, dersleri vardır, kendi yorumları ile konuşmazlar şeyh neden liderin isteklerini görüşerek bire, bir onu yaparlar.

Tarikatın en alt kısımları içerisinde olan grup 4. Murad zamanı içerisinde oldukça iyi işler yapmışlardır, yine Yunus Emre dönemi içerisinde ihvan önemli işler yapmıştır. Fakat içlerinden şeyh çıkmaz fakat sözcü çıkıyor, yani dönemin siyasi ayağı olarak bilinir.

Günümüz ‘de ise siyasal islam ve radikal islamı belirledikleri için zaman ile silahlı eylemlere katıldıkları biliniyor, Türkiye’de kendilerine ihvan diyen grubun bir eli fetö öğretisi içerisin ‘de olduğunu biliniyor fakat bunların önüne geçen veya operasyon yapılmadığını görmek ise hayli ilginç zaman umarım geç olmadan Devletimiz bu terör grubunu komple temizler ve çıkmamak üzere içeride tutar.

Bu kişilerin temiz genç beyinleri etkilemeleri ilerleyen yıllar ‘da büyük bir tehlikeye sebep olacağını düşünüyorum.

Ersoy K

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yerebatan Sarnıcı çökme tehlikesi var denildi Ak Parti ret etti!

HIZLI YORUM YAP