İBB Cenaze Aracının Sahibi Platform Turizm! Adem Altunsoy Kimdir? | GÜNDEM
DOLAR

32,5479$% 0.27

EURO

34,9486% 0.37

STERLİN

40,6767£% 0.26

GRAM ALTIN

2.443,45%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,66

a

İBB Cenaze Aracının Sahibi Platform Turizm! Adem Altunsoy Kimdir?

Üzerinde İBB logosu bulunan bir cenaze aracı Adana’da yakalandı. Ancak sahibinin Platform Turizm ve Adem Altunsoy olması, gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait uyuşturucu yüklü bir araç bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Adana Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı uyuşturucu operasyonunda; TAG otoyolu İncirlik park alanında bekleyen bir İBB aracına arama yapıldı. İBB Şehirler Arası Cenaze Nakil Aracı’nın içerisinde kilolarca esrar bulundu. Haberi ilk defa yayınlayan platform olan Sabah Gazetesi, yaşanan olayı manşetten paylaştı. Ancak aracın sahibi şirketin Platform Turizm ve Adem Altunsoy oluşu, kamuoyunda yeni iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu.

24 kilogramı toz ve kalanı bitki halinde olan 144 kilogram esrar, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ele geçirildi. Yapılan operasyon sonrasında paylaşılan fotoğraflar ve haberlerin detaylarında; İBB’nin cenaze aracının uyuşturucu trafiği içerisinde olması dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Ancak gün içerisinde ortaya çıkan iddialardan biri; İBB ve uyuşturucu trafiği haberlerine yeni bir boyut kattı.

İBB’nin cenaze araçlarının ihalesinin, en son 2018 yılında yapıldığı öğrenildi. Bu ihalenin kazanan firması ise Platform Turizm oldu. Platform Turizm’in sahibi olan Adem Altunsoy’un bağlantıları ise, yapılan haber kaynağı nedeniyle soru işaretleri oluşturdu. Odatv’nin haberinde yer alan bilgiye göre; Nuri Albayrak’ın damadı olan Adem Altunsoy’un, İBB cenaze araçlarının sahibi olduğu ve 2018’de yapılan ihale sonrasında bir yenileme yapılmadığı görüldü. İBB şehirler arası cenaze aracı işletim hakkının sahibi olan Platform Turizm’in ve Adem Altunsoy’un Sabah Gazetesi haberinde yer alması; Sabah ve Yeni Şafak grupları arasındaki gerilim iddialarını güçlendirdi.

İBB’den 212 İhale Alan Adem Altunsoy Kimdir?

Haberin yayınlandığı Sabah Gazetesi; eski Hazine ve Maliye Bakanı Serhat Albayrak’ın yönettiği bir kurum. Hükûmete yakınlığıyla bilinen Sabah’ın; aynı konumdaki diğer medya grubu olan Yeni Şafak’a yakın bir oluşuma karşı yaptığı haber ise, iki grubun arasında soğuk rüzgarlar estiği iddialarını güçlendirdi. Yeni Şafak grubunun sahibi Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un firması Platform Turizm’in araçları, Sabah Gazetesi’nin haberi nedeniyle uyuşturucu taşıma iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

Bu haberin İBB’ye yönelik yapıldığı ve başlıklarda da İBB’nin öne çıktığı görülüyor. Ancak kullanılan araç firmasının sahiplerinin de iktidara yakın bir oluşum olması; benzer görüşlere sahip iki farklı grubun arasında oluştuğu söylenen soğukluğu gösterir nitelikteydi. Adem Altunsoy ve Platform Turizm’in konu hakkında hiçbir açıklaması bulunmazken; aynı haberi Yeni Şafak’ın da paylaşması ise, iki grup arasında da haberin İBB yönünün baskın çıktığını gösterdi.

2018 yılında İBB’nin açtığı 450 sürücülük ve 2155 araçlık ihaleyi kazanan Platform Turizm Taşımacılık Şirketi; ihale karşılığında belediyeye 101 milyon 993 bin TL ödedi. Odatv’nin haberinde İBB’nin bir önceki döneminde 212 ihale aldığı belirtilen Adem Altunsoy; Yeni Şafak grubu sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olması ve hükûmete yakın duruşuyla biliniyor.

Kaynak: Sabah

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • delioğulları
    9 ay önce
    0 0

    vay o…. çocuğu turizim şirketinde arabalar nasıl alındı belli oldu şerefiz kahpe

Sıradaki haber:

Kuruluş Osman, Olof kimdir, Tarihte gerçekten Olof var mı?

HIZLI YORUM YAP