Her partinin cemaati var! Saçmalığı | GÜNDEM
DOLAR

32,5387$% 0.15

EURO

34,9566% -0.05

STERLİN

40,7754£% -0.06

GRAM ALTIN

2.456,36%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.070,00%-0,10

a

Her partinin cemaati var! Saçmalığı

Cübbeli Ahmet denen bir şahıs var, bence hocalığı bırakıp siyasete girmeli ah ve hoca işin gücün show, şan, şöhret Allah biliyor ağzın laf yapıyor o konuda hiçbir tarikat sahibi veya genci senden ileride değil görünen ama bazen gaza gelip saçmalama gibi durumlarda var.

Örneğin şu Parti’nin cemaati var, bu partinin de cemaati var, arkadaş bildiğini devlete açıkla kanıtın varsa hainlik edeni ver. Çıkmış yok irade bozulmuş da yok onun cemaati varda arkadaş ne istersin hepsi sizemi gelsin, hepsi partilimi olsun?

Cemaat ve tarikat ile işi olanın siyasetle işi olmaz, siyasete işi olan ise Cüneyd-i Bağdâdî Hz. İle ne alakası vardır ne de Hz. Nakşibendi ile çünkü ikiside siyasete karşı duruşlarını anlatılar.

Cübbeli siyasete girip hocalığı bıraksın

Yaşlandıkça iyice bozuldu aslında iyi adamdır. Partilerin insanlara ihtiyacı var insanların partiye değil Cübbeli bey. Kim neyere giderse gitsin, diyanet denen kurum hepsini kendiler bağlar umarım da sizde rahat edersiniz. Çıkmış HDP cemaati var diyormuş varsa var ne oldu sen şey mi sandın devletin haberi yok, herkesin herşeyden haberi var sen senin partine oy vermiyor diye hedef almak istiyorsun, buraya giden dinsiz oluyor, münafık oluyor demek senin işin. Tarikatın işi siyasete adam yetiştirmek değil dini ve ahlakı öğretmek ( Bu konuda Reis Erdoğan açıklama yapmıştı bazı hocalar pkk ya destek veriyor diye, sanki yeni birşeymiş gibi çıkıp ahkam kesiyor mübarek sen giderken devlet dönüyordu sen işine bak,işine, devletin duyurduğu işi üstlenmek senin haddine mi? )

Sen kimsin? Daha kendi seçereni bilmiyorsun, daha yetiştirildiğin tek hırka sahibi yok daha dünün fetosunu göremedin yanı başımızda, daha seneler önce hoca efendi deyin dediğin adamın zulmünü göremeyen sen bir anda alim olsun öylemi ben sana birşey deyim mi umarım efendi Hz vakti geldiğinde seni o kürsüden şu halinle alır, daha önce rezil ettiğin ve halen rezil etmeye devam ettiğin şu güzel tarikat senin gibilerin elinde kurtulur. Show peşindesin halen show.

Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti başsız kalmaz. Devletin herşeyden haberi var, cemaat ve tarikattan bomba çıkmaz.  Asıl bomba size devlet bir denetleme yaparsa o zaman patlar. Onuda efendi Hz hürmeten buraya yazmıyorum. Yoksa senin de kalemini kırmak bizim değil Recep Tayyip Erdoğan’ın işi oda olacak yakın da umarım. Şimdi cübbeli bey efendi, kumda oyna. mahmut efendi hzlerini de rahat bırak.

Özetle:

Günümüz siyaseti ekseriyet itibariyle yalancılık, iftira, gıybet, zulüm, insafsızlık, cerbeze, körü körüne bağlılık gibi özellikler gösterdiğinden, bunları yasaklayan ayetleri birer mesnet olarak görebiliriz. Mesela “Müminler ancak kardeştir…”(Hucurat, 49/10) hükmü Kur’anî bir gerçektir. Fakat günümüz siyaseti mümini mümine düşman yapmaktadır. Keza Kur’an’a göre “Hiçbir günahkar başkasının günahını çekmez.”(En’am, 6/164; İsra, 17/15; Fatır, 35/18; Zümer, 39/7) buyurulur. Fakat günümüz siyaseti partizanlığı esas aldığından, diğer parti mensuplarını karalayarak iş yapar.

Bu yüzden üzerine alınan alınsın, siyaset başka tarikat başka,  hocalar konusuna gelirsek hocaların hainliklerini bu devlet hep yaşadı cumhuriyet döneminde atatürke hain diyen kafir diyende oldu, osmanlı dönemin de devletine isyan edende oldu.

Partisi olanın cemaati ve tarikatı olmaz. Allah c.c ibadet edecek adamın parti ile işi oluyorsa kendisini terbiye etsin, islam alimeleri siyasi işlerden uzak durmayı gerekli görmüştür. Bunu moğol zulmün de dahi gördük. 4. murat zamanın da dahi gördük. cumhuriyet ve Osmanlı zamanın da gördük siyasete bulaşmış kişiler hatırlanmaz ama gönlünü allaha sunmuş herkes bugün milyonların kalbine adı bile duyulunca huzur veren isimler var. islam cübbelinin dudağı arasında sakız değildir! başkasından duyduğu sözlerle kendisini sivri tutmasın, bu devlet küçümsenecek bir iradeye sahip olmadığı gibi bu din de tarikatların siyasi emelleri arasında hiç olmadı. Tarikat bir yol ise o yolun kuralını belirten kurucusudur, o kurucuda nasihatın da vurgu yaptığı meseleyi kendi çıkarına kimse kullanamaz. Herkes haddini bilsin. Hoca olsan ne yazar. Kitap yazsan parayla satsan ne yazar.

Ersoy.k

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cübbeli Ahmet Hoca’dan flaş çıkış : HDP’nin 10 tarikatla bağlantısı var

HIZLI YORUM YAP