HDP'nin İstanbul Kongresi'nden Skandal Görüntüler | GÜNDEM
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

HDP’nin İstanbul Kongresi’nden Skandal Görüntüler

 

AYÇA Haberleşme ve Yayıncılığa bağlı A Haber Ajansı’nın Köşe Yazarı Siyasetçi Ramazan Çelik’ten Hdp kongresindeki sıkansak görüntüler hakkında konuştu;

12.12.2021 günü İstanbul ili Küçükçekmece İlçesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde HDP’nin İstanbul 4’üncü Olağan Kongresi yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sempati duyduğu HDP’nin kongresine parti üyeleri ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katılırken, kongrede skandal olaylar yaşandı.

Kongre salonunda HDP’liler tarafından terörist başı Abdullah Öcalan için sloganlar atıldı. Öte yandan terör örgütü PKK’nın sözde marşı da okundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar kongrede yaptığı konuşmada “Ne diyordu Vedat Türkali, ‘Bekle bizi İstanbul’ diyordu. İşte İstanbul, işte HDP, işte halkların ortak iradesi. Buradayız diyerek başladı.
“Bu ülkenin halklarının büyük barışa, güçlü demokrasiye ihtiyacı var” diyen Mithat Sancar’a bir çağrı yapmak istiyorum.

Büyük barış için, bir de PKK’ya çağrı yapsan… Askerimizi şehit eden PKK’lılara, “Silahı bırakın” desen…
Mithat Bey, PKK’ya tek kelime ile “Silah Bırak” çağrısı yapmadan sürekli, devlet yöneticilerini suçlayarak, PKK’lılara operasyon düzenlenmemesini istiyor.
Bunu da “Barış” adı altında formüle ediyor.
PKK silah bırakmadan, “Barış” nasıl olacak, bir de onu anlatsan ya, Mithat Bey…

Toplantıda konuşan bir diğer kişi terörist başının yeğeni olan HDP vekili Ömer Öcalan, skandal açıklamalarda bulundu.

“İstanbul’da yürütülecek çalışmalarla daha fazla Kürt ve Kürdistani havası olacak.” diyen Öcalan, “Her zaman söylüyoruz: Kürtlerin yaşadığı en büyük kent İstanbul’dur. İstanbul da bizim için Kürdistan’dır.” ifadesini kullandı.

HDP İstanbul Kongresi’nde partinin yeni il başkanları da belli oldu.

Terör örgütü PKK’nın kamplarında silahlı eğitim aldıktan sonra HDP listelerinden milletvekili seçilen, ardından terör örgütü propagandası yapma suçundan vekilliği düşürülen Ferhat Encü, İlknur Birol ile birlikte HDP’nin İstanbul il başkanı oldu.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’İN DOSTLARI !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak kurmaktan rahatsızlık duymadığı ve kol kanat gerdiği HDP, bir kez daha terörle iç içe olduğunu kanıtlamış oldu.

Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından HDP İstanbul 4’üncü Olağan Kongresiyle ilgili yapılan açıklamada “Katılımcılar tarafından terör örgütü elebaşını övücü sloganlar ile örgütsel marşların söylenmesinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” açıklaması yapıldı.

kaynak : ahaberajans.com.tr
aycamedyagrup.com.tr

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ADANA’DA 57 MİLYON TL’LİK PİYASA VURGUNU! FİRMA SAHİBİ SİYASETE Mİ SIĞINIYOR?

HIZLI YORUM YAP