HDP'li Mithat Sancar'dan Erdoğan'ı kızdıracak hatırlatma! O fotoğraf Ak partililerin desteği ile çekildi! | GÜNDEM
DOLAR

32,5849$% 0.3

EURO

35,0500% 0.21

STERLİN

40,8382£% 0.08

GRAM ALTIN

2.458,75%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.075,00%0,24

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • HDP’li Mithat Sancar’dan Erdoğan’ı kızdıracak hatırlatma! O fotoğraf Ak partililerin desteği ile çekildi!

HDP’li Mithat Sancar’dan Erdoğan’ı kızdıracak hatırlatma! O fotoğraf Ak partililerin desteği ile çekildi!

HDP’li Mithat Sancar’dan Erdoğan’ı kızdıracak hatırlatma! O fotoğraf Ak partililerin desteği ile çekildi! Ak partini içişleri bakanı Süleyman Soylunun gündeme getirdiği fotoğraflardan olan ev son 1 haftadır medyada HDP ile PKK bağlantısı ile ilgili yapılan yayınlara değinen HDP’li Sancar Fotoğrafın 2014 yılında k partinin çözüm sürecinde çekildiğini insanlara resmin bir anlatımı olduğunu açıkladı!

Ak partinin teşvikleri ile çekilen resimlerden olduğunu belirtti.

O dönem binlerce kişi görüştü bunu hazırlayan Ak partiydi demesinin üzerine Ak parti ve MHP’den açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu oldu!

Semra Güzel PKK’lı ile fotoğrafı ne zaman çekildi?

erdoğan pkk görüşmesi

Mithat Sancar olayı geniş şekilde anlattı!

“Bizim bir ittifak arayışımız var. En geniş adıyla bu ittifakı ‘Demokrasi İttifakı’ şeklinde adlandırıyoruz. Biz demokrasi ittifakı hedefimizi kongremizden önce toplanan konferans sürecinde de ve hemen sonrasında gerçekleşen kongremizde de karara bağlamıştık.

Biz ittifakı en geniş çevrelere yaymak istiyoruz. Bütün mağdurları, bütün ezilenleri ötekileştirenleri kapsayacak bir ittifak olmasını istiyoruz. Yani sadece sol sosyalist güçlerle sınırlı bir ittifak değildir bizim kastettiğimiz.

Bütün çevrelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sol sosyalist partilerle de özel görüşme yapmak üzere görevlendirdiğimiz bir heyetimiz var. Süreç devam ediyor. Eğer bu süreç olgunluk kazanarak hızlanırsa önümüzdeki günlerde bu güçlerle bir ortak toplantı yapmayı da gündemimizde tutuyoruz.

Şu an altı parti ve iki oluşum var. Bunlar; Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’dur (SMF). Bu güçlerle sistemli görüşmeler yürütüyoruz. Hiçbir partiyi dışarıda bırakan bir yaklaşıma veya ön yargıya sahip değiliz.”

 

“Semra Güzel arkadaşımız konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın insani, siyasi boyutları var. Bu fotoğraflar 2014 yılında çekilmiştir; ki o dönemde çözüm süreci devam etmektedir. Süreç devam ederken bizatihi AKP iktidarının teşvikiyle binlerce, on binlerce insan PKK üyesi çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini görme imkanını elde etmişlerdi. Bunun altyapısını da yolunu da hazırlayan taraflardan en önemlisi iktidarın kendisiydi. Aileler için görüşme çadırlarının kurulduğu bir dönemden söz ediyoruz. Bunun Kandil çevresinde de yapıldığını herkes basit bir araştırmayla ortaya çıkarabilir. Sadece Kandil’de değil, Türkiye’de de aynısı yapıldı. Böyle bir döneme ait fotoğrafların, üstelik hikâyesi gayet insani ve samimi bir şekilde anlatılmışken, HDP’ye karşı bir operasyon malzemesi yapılması açık bir riyakârlıktır” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GAZETECİ AYDOĞAN’DAN MHP BİNGÖL İL BAŞKANI VE ÜLKÜ OCAKLARINA ZİYARET

HIZLI YORUM YAP