Geçmişten Günümüze Emniyet Müdürü Metin Alper | GÜNDEM
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Geçmişten Günümüze Emniyet Müdürü Metin Alper

 

Son Vakit Genel Yayın Yönetmeni ve Baş Yazarı Gazeteci Ferhat Aydoğan’ın kaleme aldığı yazısında Emniyet teşkilatının en çok konuşulan isimlerinden Emniyet Müdürü Metin Alpler’i anlattı.

Aydoğan kaleme aldığı yazısında şu sözlere yer verdi ;

Polis teşkilatına 1992 yılında başlayan Metin Alper, 2018-2019 senesinde atandığı Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevinden çekilerek Sudan Hartum İçişleri Bakanlığı Müşavirliği görevine atanması gerçekleşti. Görevinin son konuşmasında ‘Andımız’ı okuyarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yetiştirdiği deneyimli isim, “Hoşçakalın Trabzon’um” sözleriyle çok sevdiği kente veda etti. BabaMetin diye alnılan Metin Alper biyografisi.

Resmi Gazete (7 Haziran 2021) sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. 33 ile ise yeni emniyet müdürü atanmıştır. Atamalardan en çok dikkat çeken isim deneyimli devlet görevlisi Metin Alper oldu.
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Resmi Gazete’de araçılığı ile duyrulan atama kararıyla, merkeze alınan 10 Emniyet Müdürü arasında bulunmaktadır. Görevinden ayrılan başarı isim Metin Alper’in yerine Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmiştir.

METİN ALPER’İN YENİ GÖREV YERİ NERESİ OLDU?
Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal paylaşım sitesi olan Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunup video aracılığı ile Metin Alper, “Sudan’a gidiyorum. Yüce devletimizin verdiği her karar başımızın üzerinde. Trabzon Emniyet Müdürlüğü şerefli bir görevdi. Uluslararası dış bir ülkede, temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamda ben Sudan Büyükelçimiz İrfan Neziroğlu’nun da Trabzonlu olmasından dolayı çok mutluyum. Sudan’da büyükelçilikte görev yapmak gurur bizim için. Gönlümüz Trabzon’da olacak. Bu görevi veren bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Olanda hayır vardır. Hoşça kalın Trabzon’um” diyerek vedasını gerçekleştirmiştir.

Metin Alper’in yeni görevi Sudan Hartum İçişleri Bakanlığı Müşaviri oldu.

” EFSANE OLARAK ANILAN ‘’ANDIMIZ VAR’ OPERASYONU” LİDERİ

Metin Alper geçtiğimiz aylarda düzenmiş olan , “Andımız Var Operasyonu’ ile tanınıyordu. Ele geçirilen uyuşturucuları, ‘Andımız’ yazısıyla sergileyen polis baskına ait görüntüler Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Andımız var. Uyuşturucu illeti Trabzonumuzun sokaklarında gezmeyecek” notuyla paylaşılmıştı.

METİN ALPER’İN YAŞAM HİKAYESİ

1970 yılında Konya’da dünyaya gözlerini açtı.Eğitim hayatına İlk ve orta öğrenimini Aksaray’da Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda bitirdikten sonra ise 1984 yılında Ankara Polis Koleji’ne girdi. Polis Akademisi’ne 1988 yılında geçiş yaptı.

ALPER’in 1992 yılında ‘komiser yardımcısı’ olarak mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür Vekili görevine başladı. Metin Alper’en 1995 yılında ise 243. dönem yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulu’nda başladı.

Türkiye’nin en sıkıntılı dönemleri olarak bilinden yıllarında 1996 yılında, teğmen rütbesiyle Van Özalp 2. Jandarma Sınır Taburu’ndan terhis oldu. Aynı yıllar da yeni görev yerine 1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü görevini başarı ile yerine getirdi.
1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Metin Alper, Osmaniye’de Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde görev aldı.

METİN ALPER’İN BAŞARI DOLU KARİYERİ

Her gittiği yerde üstün başarıları sebebi ile çok sevilen bir kişi haline geldi. Metin Alper 2007 yılında ise Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü görevine getirildi.
2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanı’nda 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 yıllarında Afganistan Kabil’de bulunan NATO-ISAF misyonunda 8 aylık süre içerisinde NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un Polis Danışmanlığı görevinde bulundu. Alper 25 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak geçmiş başarılarıda göz önüne alınarak yeni görevine başladı. İstanbul’da Koruma Şube Müdürlüğü’nden, Trafik Şube Müdürlüğü’nden ve Gaziosmanpaşa İlçesinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

14 Nisan 2016 tarihinde Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonda Kıdemli Polis Danışmanı olarak tercih edilmesi Türkiyenin deneyimli devlet adamı olmasından kaynaklara yansıdı.
2016-2019 yılları arasında Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü yaptı.19 Eylül 2019 tarihinde Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı.1970 doğumlu olan

Metin Alper, 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.
Kezban Alper ile evlidir. Çift; ‘Saniye Şeyma’, ‘Ahmet Bahadır’ ve ‘Zeynep Zülal’ adlarında 3 çocuğu bulunuyor.

Çok İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Reis Sedat Peker Geri Döndü! “Tik tak, tik tak…”

HIZLI YORUM YAP