Fuat Oktay İstiklal Caddesinde olan patlama ile ilgili yaralı sayısının 81'e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı, 6 işi yaşamını yitirdi | GÜNDEM
DOLAR

32,5881$% 0.31

EURO

35,0695% 0.26

STERLİN

40,8749£% 0.17

GRAM ALTIN

2.458,25%0,92

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%0,22

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Fuat Oktay İstiklal Caddesinde olan patlama ile ilgili yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı, 6 işi yaşamını yitirdi

Fuat Oktay İstiklal Caddesinde olan patlama ile ilgili yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı, 6 işi yaşamını yitirdi

Fuat Oktay İstiklal Caddesinde olan patlama ile ilgili yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İlk belirtilen rakamlarda ise 6 kişinin hayatını kaybettiği haberlerde son dakika olarak yayınlanmıştı. 

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Savcılık ve emniyet ekipleri ise sosyal medyada algı yapmaya çalışan kişilerin peşine düştü. Sahte ve trol hesaplar ile paylaşım yapanların tespiti için harekete geçildi. 

Olay yerine giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı ve “Terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Bu olayı en kısa sürede çözeceğiz, hesabını soracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yaptığı açıklamada “Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında” diye konuştu.

İstanbul Valisi Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerine gitti.

İmamoğlu patlamanın sebebine yönelik soruya “Farklı ihtimaller üzerinde çalışmalar sürüyor. Bütün bunları açıklama konusunda yetkili merci emniyettir. Biz de süreci buradan takip ediyoruz” diye konuştu.

Türk Kızılayı çevre hastanelere kan sevkiyatı yapıldığını, şu an için kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.

RTÜK “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz” uyarısında bulundu.

Olay yerine giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldığını ve sekiz Cumhuriyet savcısı ile iki Cumhuriyet Başsavcı vekilinin görevlendirildiğini duyurdu.

Pazar günü ve havanın sıcak olması nedeniyle cadde oldukça kalabalıktı.

Polis olay sonrası bölgeyi kordon altına aldı. İstiklal Caddesi tamamen kapatıldı.

Kaynak: bbc

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstiklal caddesinde patlamada bazı Ak partili hesaplar Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tuttu!

HIZLI YORUM YAP