Fatih Portakal, Okullardaki 'Dul Kadının Kimlerle Evleneceği' Dersine Tepki Gösterdi | GÜNDEM
DOLAR

32,2200$% -0.01

EURO

34,8550% -0.04

STERLİN

40,3301£% -0.21

GRAM ALTIN

2.446,89%0,11

ÇEYREK ALTIN

3.989,00%0,00

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Fatih Portakal, Okullardaki ‘Dul Kadının Kimlerle Evleneceği’ Dersine Tepki Gösterdi

Fatih Portakal, Okullardaki ‘Dul Kadının Kimlerle Evleneceği’ Dersine Tepki Gösterdi

Lise ve ortaokul müfredatına bu yıl eklenen “Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı” adlı ders, bir televizyon haberi sunucusu olan Fatih Portakal’ın tepkisine neden oldu. Portakal, derste işlenen konulara dair duyduğu rahatsızlığı şiddetle ifade etti.

SZC TV Haber Spikeri Fatih Portakal, “Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı” adlı dersin müfredatında işlenen konulara tepki gösterdi. Portakal, özellikle “levirat” ve “sorarat” gibi kavramların çocuklara öğretilmesine karşı çıkarak elindeki kağıtları yırtıp attı.

Portakal, şu ifadelerle tepkisini dile getirdi: “Levirat ve sorarat diye bir şey var, hiç duymadım. Erkeğin ölümü halinde dul kalan kadının kocasının kardeşiyle evlendirilmesi levirat, kadının ölümü halinde dul kalan erkeğin karısının kardeşiyle evlendirilmesi sorarat adını alır. Bunu mu öğretiyorsunuz ya 15-16 yaşında çocuklara. Medeni kanun var bu ülkede sizin haberiniz yok herhalde. Gerçekten şöyle yırtılıp atılması gereken bir olaydan bahsediyoruz. Çöp gibi bir şey bu ya. Bu kadar yani. Bunu kim veriyor çocuklara, nasıl veriyor. Gerçekten Yusuf bey tüylerim diken diken oluyor şuan.”

Fatih Portakal’ın bu çıkışı, yeni eklenen dersin içeriğine ve çocuklara öğretilen konulara yönelik genel bir tepkiyi temsil ediyor. Derste işlenen geleneksel kavramlar, toplumda tartışmalara neden olurken, bu konudaki eleştirilerin daha da artması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aracında Uyuşturucu Çıkan Fehmi Öztürk, Süleyman Soylu’nun akrabasının ismini verdi

HIZLI YORUM YAP