Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın : Çihat Yağcı açıklaması | GÜNDEM
DOLAR

32,5031$% 0.03

EURO

34,9795% -0.14

STERLİN

40,8019£% -0.2

GRAM ALTIN

2.438,59%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,10

a

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın : Çihat Yağcı açıklaması

İbrahim Kalın : Çihat Yağcı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı.

Kararın ardından, Cihat Yaycı “onurum, gururum incindi” ifadeleri ile istifasını sunmuştu .

Tümamiral Yaycı istifa dilekçesinde, “Bilasebep ve mesnetten yoksun olduğunu düşündüğüm (Fetövari kumpasları çağrıştırırcasına) gerekçelerle emre alınmanın yanı sıra, apar topar ayrılışımın yapılmasının emredilmesi onurumu ziyadesi ile örselemiştir” ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM KALIN’DAN AÇIKLAMA

Yaycı’nın istifasının ardından  hükümetten ilk kez bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, misafir olduğu NTV bir programda ,yayınında Cihat Yaycı’nın bugüne kadar değerli hizmetlerde bulunduğunu bundan sonra da bulunmaya devam edebileceğini kaydetti.

 

Kalın  “Kendisi Deniz Kuvvetleri’nde takdirle karşılanan, başarılı işlere imza atmıştır. Değerli bir amiralimizdir. Bir askerin bir bürokratın bir görevden başka bir göreve atanması ne kadar normalse Sayın Yaycı için de öyledir. Böyle kararlar keyfi olarak ele alınmaz. Kendisi çalışmalarıyla bugüne kadar çok değerli katkılar vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edebilir.” dedi .

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleriBakanı Soylu Göllerbaşı Üs Bölgesi’ni göreve açtı

HIZLI YORUM YAP