Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor | DÜNYA, GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanlığı başkanlığında Kabinesinin 7. toplantısında ”normalleşme” süreci ile ilgili yeni adımların atılıp karara verilcek. Toplantıdan 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı olacak ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kalkması ve bazı illerde de seyahat kısıtlamasının kaldırılması konuları yer alacağı duyruldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplandı. Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.15’te başladı. Toplantı, yedinci kez video konferans yöntemiyle yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

“Artık yarısını geride bıraktığımız Ramazan-ı Şerifimizi bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Rabbimden Ramazan ayının bereketini, rahmetini üzerimizden eksik etmemesini diliyorum. Önümüzdeki günlerde gizlenen leyle-i kadrinizi bir kez daha tebrik ediyorum.

Elleri öpülesi tüm annelerimizin anneler gününü bir kez daha tebrik ediyorum. Hayatta pek çok şeyin ikamesi olabilir ama annenin ikamesi asla mümkün değildir. Gönüllerini hoş tutmalıyız. Onlar hayatta iken gönüllerini almalarını, bizlerden razı olmalarını sağlamalıyız. Özellikle koronavirüs salgınında Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef bakım evlerinde yaşanmıştır.” dedi

Biz Bize Yeteriz Kampanyası yaklaşık 2 milyar lirayı buldu

Ayrıca AK Parti, MHP, CHP ve diğer belediyelerde Vefa Sosyal Destek Yardımı’na örnek bir dayanışma sergilediler. Biz Bize Yeteriz Kampanyamız da yaklaşık 2 milyar lirayı bulmuştur. Ramazan ayı sonu itibarıyla bitecek kampanyamıza bağışlarınızın sürmesini bekliyoruz. Kırsal kesimdeki tarım ve hayvancılık işleriyle bağlantılı faaliyetlere zaten hiç ara vermemiştik.

Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkanların, arıcılıkla iştigal edenlerin, veterinerlerin, mevsimlik tarım işçilerin faaliyetlerini kolaylaştırdık. Şehirlerde yaşayanların evcil hayvanlarını gezdirebilmelerine, sokak hayvanlarını besleyebilmelerine imkan sağladık.

“YAŞLILARIMIZA 1500 LİRA İLAVE DESTEK SAĞLADIK” 

Türkiye’de kamuya ait huzur evlerinde hayatlarını sürdüren 27 bin üzerimizdeki vatandaşımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz. En düşük emekli maaşını 1500 TL’ye çıkartarak yaşlılarımıza ilave destek sağladık. Sağlık hizmetlerimizden yaşlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım ihtiyacı olan yaşlılarımızın bakımlarını evde sağlıyoruz.

5 milyon yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşımıza Vefa Sosyal Destek gruplarınca hizmet götürdük. Bu vatandaşlarımıza maske ve kolonya dağıtımına kadar pekçok hizmet verildi. Öğretmen, imam, polis, bekçi, jandarma başta olmak üzere 146 bin Vefa Sosyal Destek grubu kardeşimizin her birine milletim adına teşekkür ediyorum.

Devamı geliyor…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 486 terörist kaldı

HIZLI YORUM YAP