Can Tuncay 15 Temmuz gecesinin kitabını yazdı, Terörist Adil Öksüz nasıl kayboldu? | GÜNDEM
DOLAR

32,2792$% -0.64

EURO

34,7941% -0.28

STERLİN

40,8422£% -0.24

GRAM ALTIN

2.409,34%-0,54

ÇEYREK ALTIN

3.949,00%-0,20

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Can Tuncay 15 Temmuz gecesinin kitabını yazdı, Terörist Adil Öksüz nasıl kayboldu?

Can Tuncay 15 Temmuz gecesinin kitabını yazdı, Terörist Adil Öksüz nasıl kayboldu?

Can Tuncay 15 Temmuz gecesinin kitabını yazdı, Terörist Adil Öksüz nasıl kayboldu? FETÖ/PDY mensubu ve imamı Adil Öksüz’ün kaybolması ile ilgili olarak kitap yazan FETÖ’cülerle en çetin mücadeleyi yürüten İzmir Başsavcıvekili Can Tuncay 15 Temmuz gecesinin kitabını yazdı. FETÖ ile ilgili ifadeler ve belgelerin yer aldığı kitapta Adil Öksüz’sün kaçış süreci de detaylı olarak anlatıldı. Yapılan tespitlere göre Adil Öksüz’ün kayıplara karıştığı nokta İstanbul Bayrampaşa’ydı.

15 Temmuz gecesi meslektaşlarıyla bir mekanda oturan dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, darbe girişimcinden haberdar olur olmaz görevinin başına döndü ve FETÖ’cü darbeciler hakkında gözaltı kararları aldı. Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, darbe girişimi engellendikten sonra  örgüte yönelik yapılan en kiritik soruşturmaları yürüttü. Şu an İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Can Tuncay  “Fetullahçı Terör Örgütü’nün Genel Yapısı, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz İçerisindeki Yapılanması ve Ankesörlü / Kontörlü Sabit Hat Soruşturmaları” adlı bir kitap yazdı.

İLK YER SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Kitaptaki en önemli konulardan biri FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün kaçış öyküsü.
Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde  olduğu için gözaltına alınan Adil Öksüz mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra ilk işi uçakla İstanbul’a gitti. Astsubay Zeki Çınkır’a ait telefonla görüşmeler yapan Adil Öksüz’ün baz istasyonu kayıtları Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sinyal verdi. Saat 09.27’de, yani uçağa binip İstanbul’a gittikten sonra yine Zeki Çınkır’ın kullandığı telefonla görüşme yaptı.
Sabah 8 sularında havalimanına iniş yaptığında kendisini karşılayan kişi ise, kendisi gibi örgüt üyesi olan kayın biraderi Ali Sami Yıldırım’dı. İkili Saat 11 sularında Üsküdar’da bir örgüt evine geçti.
Öksüz, akşam 22.48’de yine Üsküdar ve Ataşehir’de baz istasyonundan telefon görüşmeleri yaptı.

SAKARYA’YA GİDİYOR

Ertesi gün 12.43’te rotası bu kez Sakarya Akyazı’ydı. Tarihler 19 Temmuz 2016, saatler 20.45’i gösterdiğinde güvenlik güçleri Öksüz’ün kayın babası Cevat Yıldırım’ın Sakarya’daki evinin önünde belirdi. 22.30’a kadar yapılan aramada Öksüz bulunamadı. Çünkü aynı saatlerde kayın biraderiyle birlikte çoktan İstanbul yoluna çıkmıştı. Yapılan değerlendirmeye göre Öksüz ya baskın ihbarı aldı, ya da bu ihtimali düşünerek orada daha fazla kalmak istemedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Oversize ne demek, Oversize tişört nedir?

HIZLI YORUM YAP