Bu ülkenin gençleri Gusül abesti bilmiyor! Ne öğrettik bu gençlere! | GÜNDEM
DOLAR

32,5667$% 0.24

EURO

34,9675% -0.04

STERLİN

40,7305£% -0.18

GRAM ALTIN

2.445,29%0,39

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,32

a

Bu ülkenin gençleri Gusül abesti bilmiyor! Ne öğrettik bu gençlere!

İnternette yayınlanan bir video bu kadarda olmaz dedirtti, Eğitim’de olan sıkıntı maalesef dindar çocukları ‘da etkiledi. Nasıl bir ülke olduk diye düşünüyorsunuz değil mi?

Aslında bu bir algı değil bu gençliğin geldiği nokta.

Neydik ne olduk?

Gusül yani diğer adı ile boy abdesti almayı bilmeyen gençler. Şimdi diyeceksiniz bu nasıl eğitim sadece eğitim değil, bu operasyon bu gençliğe fetö denen vatan haini ve onların ortaklarının getirdiği nokta.

Amaç ne?

Amaç tabii binlerce genci tarikat ve cemaatlere bağlamak. Burada amaç gerçekten niyeti Salih olan ve sadece Allaha kul olmak isteyen tarikat büyüklerini değil amaç bu projenin halen çözülemediğinin en belirgin göstergesi!

Okullarda olan dini eğitim o kadar yetersiz ve sıradan oldu ki, geçmiş dönemlerde ilk okulda dahi çocukların bildiği gusül, şimdiler de ise maalesef gençlerin tamama yakınının bilmediğinin göstergesi.

Ne yapmak lazım! Hükümet olaya el atmalı!

Tabii herkes almak zorunda değil, dinli olanı var dinsiz olanı var, Binlerce kişi af edersiniz cenabet dolaşıyor, sonra biz nerede hata yapıyoruz. Ciddi manada ne Allah’ı ne Peygamberi biliyor duruma gelmiş.

Eğitim bakanı bundan sorumlu, tarikatlar dahi bundan sorumlu, dini anlatmak sadece Allah’ı peygamberi değil, Allah ve adaleti temizliği anlatmak olmalı bunu yapan var mı elbette var ama onlarda medyatik ,showmen tarikat ehilleri değil.

Bu utanç hepimize yeter, maalesef gençleri kaybettik, kirli siyasetimiz, düzensiz eğitimler, ahlaksız hocalar yüzünden.

Elbette ahlak sahibi olan kişileri tenzih ediyorum.

Türk gencinin durumu bu olmamalı, yaşlıların çoğunun ise en azından cevap verdiği röportaj ‘da gençlerin durumu ciddi manada vahim.

Din eğitimi sadece dua değil mutlaka ahlak, temizlik gibi alanlarda kitaplara geçmek zorunda olduğunu anlamamız gerekiyor.

Şimdi bu gençler büyüyecek ve ülkesine hizmet edecek, peki dinden bu kadar yoksun genç kendi dönemi için ne diyecek? Hepimize küfür edecekler.

Bu fetö projesi değil sadece dış dünyanın esiri olmuş devlet adamlarının kendi vatandaşını başkalarına peşkeş çektiği bir projedir. Bu işin vebali ağır.

Devletin özellikle dini tarikatlara, sadece islam için değil diğer toplulukları denetlemesi gerekiyor, bunun şakası yok!

 

Ersoy K

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İbo Show’da büyük sürpriz MEHMET ALİ ERBİL!

HIZLI YORUM YAP