Ayasofya Bugün Açılsa Namaz Kılınır mı? | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Ayasofya Bugün Açılsa Namaz Kılınır mı?

Kıymetli Müslüman, mümin kardeşlerim. İstanbul’un nişanıdır Ayasofya. Tarihi çok ama çok eskidir. Kutsal bir kilise olarak hizmet vermiş Ayasofya Fatin Sultan Mehmet hanın şehri fetih etmesi ile cami olarak kullanıma başlandı.

Bugün açılması İstenen Ayasofya için Her Dönem Açılmalı Diyerek Birçok Girişimde Bulunuldu!

Zaman, zaman partilerin de siyaseten kullandığı Ayasofya için namaza açılsın denildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuya şu şekilde yaklaştı. Siz bir diğer camileri doldurun!

Bunun altında olan sır nedir? Bilmeyenler bilsin diye kaleme aldık, Ayasofyanın cami olmasının en büyük sebebi İstanbul da cami olmaması, camiden kasıt büyük bir cami. Sultanın da hükmü buydu zaten burada sıkıntı yok. O dönemlerde fetih edilen yerde bu şekilde eylemler hep oldu, camilerinde kiliseye dönüştüğü medeniyetler olduğunu bilmekte fayda var. Sultanın sonrasında İstanbul’da farklı yerlerde camiler yaptığı biliniyor. Bu nesil böyle devam etti Ayasofyanın gölgesinde kalınmaması için bir çok cami yapıldı. Bunun en büyük sebebi ise yarış değil, İhtişam olduğunu söylemek zor değil elbet.

Fakat konumuz tarih değil, başlıkta belirtiğimiz gibi Ayasofya da Namaz kılınır mı?

Bir kesim Müslüman olan kişiler hemen kılalım eda edelim derdi, oysa namazın şartını bilen mümin olaya böyle bakmıyor. Resim ve suretlerin olduğu alan da namaz kılmak uygun mu?

Bu mozaiklere ve resimlere gözlerinizle bir bakın isterim çünkü öyle güzel bir işçilik var ki sanki o göz sizi takip ediyor.

Namazın maneviyatına ters! Resmin olduğu alan da o namaz kılınmaz. Bizler hırslı insanların size gaz verip yıkalım yapalım edelim diyenlerin çoğunun dini bir bilgisi olmadığı gibi olacak olan olayında sorumlusu olacaklarını iyi biliyorlar amaçları kaos ve kargaşa.

Kıymetli Müslümanlar Ayasofya cami olarak açılsın istiyorsan Sabah namazını kıl, öğlen namazını kıl, akşam kıl, yatsı kıl, camileri boş bırakma. Sonrasında elbet olur ama ilk olarak tevsirlerin silinmesi, mozaiklerin kapılması, Çanın kaldırılması gerekir. Ama bu siyasi bir olay olmayacağı gibi götüreceği bir çok durumda var.

Bunları devlet erkanı daha iyi bilir, radikal kesim açılması taraftarı çünkü kaosu yaratan her toprakta olanlar bunlar, daeş,işid,el kaide hepsi radikaldir. Tıpkı bugün bilinçsizce ayasofyanın açılmasını istemeleri gibi. Şeytan bal tuzağı kurar. Tekrar etmekte fayda var Ayasofya açılmayacağını ben değil ama herkes biliyor. Ama elbet bir gün şartlar değişir, o  zaman ne zaman bilinmez ama umarım bilinçli bir şekil de açılır.

Ersoy.k

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süleyman Soylu : Hepimiz aynı hikayenin çocuklarıyız

HIZLI YORUM YAP