Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı eylem iki kişi gözaltına alındı! | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı eylem iki kişi gözaltına alındı! Rusya’ya ait olan santral ile ilgili olarak  eylemler devam ediyor, Çevreciler ve bölgede yaşayan kişiler santralin kurulmasına izin vermek istemiyor!

AK PARTİ VE MHP OLACAK DEMİŞTİ

Ak partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan santralin olacağını duyurmuş ve hastalığından dolayı konferans ile katılacağını belirtmişti.

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santralı’na yakıt getirilmesine tepki gösteren nükleer karşıtları gözaltına alındı.

Yakut çubukları getirilen Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santralı’na yakıt (NGS)  resmî bir törenle ‘nükleer santral’ statüsü verilmesi planlanıyor.

Töreni protesto etmek isteyen nükleer karşıtları erken saatlerde yola çıktı. Akkuyu yolunda, defalarca kolluk kuvvetleri tarafından durdurulan yurttaşlara 5 kez genel bilgi taraması (GBT) yapıldı.

Son olarak Akkuyu NGS’ye az mesafe kala jandarma tarafından durduruldu.

Geçişleri engellenen nükleer karşıtları jandarmayla karşı karşıya geldi. Anayasal hakları engellendiğini belirten nükleer karşıtlarının geçişine izin verilmedi.

Yaşanan arbedenin ardından jandarma nükleer karşıtlarına müdahale etti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş ve Nüleer Karşıtı Platformu üyesi Hasan Uğur gözaltına alındı.

Yaşananları aktaran Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Osman Koçak, “Buraya gelirken yolda 5 kez keyfi gerekçelerle durdurulduk, GBT yapıldı. Engellendiğimiz yerde pankartlar açtık, sloganlar attık. Nükleer santralı istemediğimizi, yakıtlarını da alıp gitmelerini söyledik. Ardından sert bir müdahaleyle karşı karşıya kaldık. Kalkanlarla bizi süpürmeye çalıştılar. İki arkadaşımız gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Nazım Çavuşoğlu ve Uyuşturucu Baronu Halil Falyalı’nı Eşi Özge Falyalı Yan yana!

HIZLI YORUM YAP