AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye'nin NATO'daki rolü asla tartışılamaz...! | GÜNDEM
DOLAR

32,5522$% 0.18

EURO

34,9605% -0.1

STERLİN

40,7401£% -0.21

GRAM ALTIN

2.441,80%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%0,19

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye’nin NATO’daki rolü asla tartışılamaz…!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye’nin NATO’daki rolü asla tartışılamaz…!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Ukrayna Rusya savaşına ilişkin değerlendirme yapan Çelik, “Ama şimdi görüldü NATO içinde Türkiye’nin rolü ki asla tartışılamaz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Rusya’nın Ukrayna’yı işgali) Umarım yakın zamanda savaşın bittiğini görürüz.

Dünkü görüntüler son derece üzüntü verici. Sokaklarda katledilmiş insanlar, toplu mezarların ortaya çıkması, çeşitli yerlerde katliam görüntülerinin eşlik etmesi son derece büyük bir faciadır. Görüntülerin arkasındaki insanlık dışı eylemlerin iyi bir şekilde araştırılması gerekiyor.

 

NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti diyenler aynı zamanda Türkiye’nin NATO üyeliğini sorguluyorlardı. Ama şimdi görüldü NATO içinde Türkiye’nin rolü ki asla tartışılamaz. Türkiye’nin çok uzun zamandır ortaya koyduğu güvenilirlik, zor zamanda doğru yerde durma ve hem diplomatik hem askeri kabiliyetlerini senkronize şekilde kullanmasının getirdiği büyük bir kapasitenin neticesidir.

 

TUNUS PARLAMENTOSUNUN FESHEDİLMESİ

Tunus’taki gelişmeleri yakın şekilde takip ediyoruz. Parlamentonun feshedilmesinden üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Dünyanın her tarafında parlamentoların açık olmasının o ülkelerin kazanımı olduğunu ifade ediyoruz. Daha önce hükümet ilga edilmişti, en son 30 Mart tarihinde Tunus Halkın Temsilcileri Meclisi feshedildi Tunus çok önemli bir ülke. Demokrasisini korumak bakımından büyük gayret sarf ediyor.

Tunus’un çok büyük kazanımları var. Bu kazanımları kaybetmemesi lazım. Ortaya çıkan tablo kazanımların kaybedilmesine dönük risk oluşturduğunu görüyoruz. Parlamentoya dönük olarak böyle bir müdahalede bulunulmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Milletvekillerin kovuşturmaya uğraması, görevlerinden men edilmeye çalışılması bu kazanımlar için risk teşkil etmektedir.

Tunus’un anayasa ve demokrasi tecrübesi kendilerine ilham kaynağı olarak gören ülkeler tarafından olumsuz sonuç doğuracaktır. Seçimlere dönük yol haritasının titizlikle açıklanmasını ifade etmek isteriz. Biz parlamentolara dönük her türlü müdahaleyi kabul etmeyiz. Parlamentonun ilga edilmesi müdahalesi maalesef o ülkenin demokratik kazanımları açısından olumlu sonuç doğurmuyor.

KUZEY MAKEDONYA’DAKİ NÜFUS SAYIMI

Kuzey Makedonya’da nüfus sayımında Türk toplumu temsilcilerinin çok güçlü çağrıları oldu. Bu çağrıları hassasiyetle değerlendirdik. 2021 yılında yapılan nüfus sayımı 30 Mart’ta açıklandı. Makedonya Türk toplumunun hak ve menfaatlerine dönük çağrıları takip ettiğimizi ifade etmek isterim.

‘AA ÇEVRE EDİTÖRLÜĞÜ BİRİMİNİN KURULMASI SON DERECE ÖNEMLİ’

Cumhurbaşkanımızın Meclis’i açılışı konuşmasında yeşil devrim, yeşil ekonomiyle ilgili olarak çok ciddi açıklamaları olmuştu. Doğanın rakip değil kader arkadaşımız olduğunu vurgulamak ve tedbirler almak durumundayız. Kaybettiğimiz kazanımları nasıl yerine koyabiliriz. Çeşitli televizyon programlarında hassasiyet üretilmesine dönük yaklaşımları takdirle izliyoruz. En son AA çevre editörlüğü birimini kurdu. Bu son derece önemlidir.

Çevre editörlüğü birimine dünyanın her tarafından gelecek haberler çevre konusuna katkı sağlayacaktır. Buna hepimizin çevre gönüllüsü olarak destek vermesi gerektiğini ifade ediyorum. Buraya desteğimizi hem vatandaş hem siyasetçi olarak desteğimizi vereceğiz.

Bugün ana gündem bölgesel ve uluslararası gelişmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz. Türkiye’nin savunma sanayinde geldiği nokta açısından kapsamlı sunum yapılıyor. Milli ve yerlilik oranımız nedir? Bundan sonraki perspektifimiz nedir? Elimizdeki imkan ve kabiliyetlerin üstünlük dereceleri nedir? TSK’nın ihtiyaç duyduğu bu kapasitenin daha da geliştirilmesi TSK’nın başka ordulardan daha yüksek kapasiteye sahip olması için kendi imkanlarımızla ürettiklerimizin, üreteceklerimizle ilgili kapsamlı değerlendirme oldu.

Bu MKYK’mız hem uluslararası gelişmelere hem de savunma sanayindeki gelinen noktaya ayrılmış sunumlarla daha çok oluşmuş bir MKYK olarak icra ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP yönetimindeki İski istedi İstanbul’da suya yüzde 29 zam geldi !

HIZLI YORUM YAP