Ak Parti Destekçisi Tansu Çiller'in SİT alanı içindeki arsasının görüntüleri ortaya çıktı | GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Ak Parti Destekçisi Tansu Çiller’in SİT alanı içindeki arsasının görüntüleri ortaya çıktı

Ak Parti Destekçisi Tansu Çiller’in SİT alanı içindeki arsasının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller’in AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a desteğini açıklayarak, Çiller’e ait Kilyos’taki arsa ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. İmamoğlu, Çiller’in arazisinin imar iznini artırarak Kurum’a destek verdiğini öne sürdü.

Çekmeköy’de yaptığı konuşmada Çiller’in arazisinin imar planının İmamoğlu döneminde iptal edildiğini belirten İmamoğlu, Sarıyer’deki araziye “ballı börek” gibi imar izni çıkarıldığını ve bu nedenle Çiller’in Kurum’u desteklediğini ifade etti.

İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından İBB’nin eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Çiller ailesine ait şirketin yönetiminde olan ve Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde imar planı değiştirilen Kilyos’taki arazinin hikayesini paylaştı. Gökçe, yapılan plan değişikliği ile doğal SİT alanının ranta açıldığını ve İBB’nin bu karara itiraz ederek dava açtığını, mahkemenin planı iptal ettiğini belirtti.

Olayın detaylarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 21 Mayıs 2020’de Çiller ailesi yönetimindeki bir şirkete ait Kilyos’taki arazinin imar planını değiştirdiği, bu değişiklikle araziye otel yapılacak şekilde düzenleme yapıldığı ortaya çıktı. Ancak İBB’nin itirazı üzerine yapılan değişikliğin mahkeme tarafından iptal edildiği belirtildi.

Çiller ailesine ait şirkete ait arazinin 3. derece doğal SİT alanı içerisinde olduğu ve bu nedenle yapılan plan değişikliğinin önemli bir tartışma konusu olduğu vurgulandı. İBB’nin, plan değişikliğiyle arazinin değerinin artırılmasının milyonlarca dolarlık bir rant aktarımına neden olabileceği kaydedildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KAFES-33 Operasyonun ‘da Ahmet Söylemez gözaltına alındı

HIZLI YORUM YAP