A Haber Süleyman Soylu Gara Operasyonu | Tek Parça | GÜNDEM
DOLAR

32,5763$% 0.26

EURO

35,0022% 0.06

STERLİN

40,8078£% 0.01

GRAM ALTIN

2.460,56%1,01

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%-0,02

a

A Haber Süleyman Soylu Gara Operasyonu | Tek Parça

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber’e misafir oldu. gazetecilerin sordukları çok önemli sorulara yanıt verdi. Soylu “Gara bir geçiş koridorudur. Sözde apollo akademisi buradadır. PKK’nın bütün akademileri bu bölgededir.” ifadelerine yer verdi.

 

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1363189247465967616

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber ekranlarında canlı yayında Salih Nayman moderatörlüğünde, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün sorularını yanıtladı. İşte Bakan Soylu’nun çok önemli açıklamaları…

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’NUN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

SORU: TSK ilk kez GARA bölgesine hem nitelik hem nicelik açısından bu denli büyük ilk kez bir harekat gerçekleştirdi. ilk olarak; bölgenin terör örgütü için ne ifade ettiğini ve bu operasyonun Türkiye açısından önemini anlatmanızı isteyeceğim.

CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bizim etrafımızdaki coğrafyada ne oluyor? Bunu bir değerlendirmek lazım. 21. asrın başında Türkiye kendine bir yol çizdi. 21. asrın başında Türkiye sadece kendi coğrafyasında değil, etrafındaki ülkelere de destek olarak bir yürüyüş yapıyor. Dünyada kendine ait bir olumsuzluk, bir yönsüzlük bir karmaşıklık içinde. 300 yıl önce dünyanın liderliği Batı’ya geçti. Yani Osmanlı, kendi egemenlik alanından Batı’ya kaptırdı. 1. Dünya Savaşı’nın en önemli sebeplerinden biri sömürge sıkışmasıdır. 1940-1941’de yeniden bir sıkışma başladı. Bundan sonra yine bir sıkışma yaşanması sonucu İkinci Dünya Savaşı meydana geldi. Sonra Soğuk Savaş dönemi başladı. Dünya bir umutsuzluk girdabı içinde ve bu noktada sömürge sıkışmışlığın atlatılması gerekiyor. Problemin İslam ülkelerine ve Orta doğu’ya ve maliyetine yıkmak istediler. Ancak bu noktada Avrupa ülkeleri kendi dengelerini kaybettiler.

TÜRKİYE BİR UMUT OLDU

21.asırda bunu iyi okuyan Recep Tayyip Erdoğan ve halkı geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak altyapısını ciddi şekilde geliştirdi. Bu Libya’ya, Azerbaycan’a umut oldu. Türkiye’nin bugünkü ekonomik büyüklüğü bugünkü altyapımızın karşılığı değil. Batı Türkiye’yi bir girdaba sürüklemek istiyor ve bu çok sayıda değerleri yok ederek yapmak istiyor. Aramızdaki batı ve dünya ile fark şudur. Bizim dinimiz umutsuzluğu reddeder. Türkiye’de de umutsuzluğu aşılamaya çalışanlar da var. Ama Türkiye buna müsaade etmiyor. Türkiye’yi ekonomik saldırılarla umutsuzluk girdabına almak istiyorlar. Bunu terörle, kendi kültürümüze uymayan şeylerle yapmaya çalışıyorlar.

TÜRKİYE’NİN BİR İSTASYON OLMASINI İSTEMİYORLAR

Türkiye niçin kapasitesi genişlemesin, niçin İHA’sı, uçağı olmasın? İstanbul Havalimanı’nın olmasını da istemediler. Çünkü Türkiye’nin büyümesini merkez olmasını istemediler. Almanya daha cazip çünkü. Şimdi nereden Türkiye’yi bozacaklar? Etrafındaki coğrafyadan. Türkiye’nin büyümesini, insan kaynağını gelişmesini her fırsatta etkilemeye çalıştılar. Türkiye’nin özgüvenini kaybetmesine yönelik içerideki aparatlarıyla çalışmalar yürüttüler. İçerideki aparatların etkili olmamasının nedeni Recep Tayyip Erdoğan’dır.

TÜRKİYE NASIL BÖYLE BİR DURUMA GELDİ?

Şimdi tek dertleri, biz kendi meselelerimizle uğraşırken, “Türkiye nasıl böyle bir duruma geldi?” diye telaş içerisindeler. Bugün biz sadece bir takım somut saldırılarla karşı karşıya değiliz. Spekülasyonlarla da ciddi bir şekilde karşı karşıyayız. Tüm bunları yaşadığımızda karşı karşıya kaldığımız en ufak bir olayda, büyük bir karamsar tablo oluşturulmaya çalışılıyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HİSSETTİRMEDEN POLİTİKALAR ÜRETTİ

Avrupa, kendisini bu kadar yükseltmiş ülkeler, bizim en uçta dediğimiz marjinallerin etkisi altındadır. Mesela Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la ziyaretimizde Alman Cumhurbaşkanı, en marjinal gruplarının sözlerini söylediğine şahit oldum. Marjinallerin etkisiyle direkt karşı karşıyayız. Bugün Avrupa’daki çatışmaların, doyumsuzluğun temeli marjinallerin ortaya koyma çalıştığı fikirler yüzündendir.

DİYARBAKIR’IN SOKAKLARI LONDRA’DAN FARKLI DEĞİL

Türkiye bugün terörle mücadele ediyorsa, dönüp savunma sanayinin yüzde 20’lerden yüzde 70’lere nasıl geldiğine ve bu aklın ne zaman üretildiğine, nasıl gerçekleştirildiğine bakmak gerekir. Bugün İHA ve yerli mühimmatlarımız olmasaydı ne olurdu? Biz bu kabiliyete nasıl geldik.? Biz bu hale 1990’larda gelebilir miydik? Gelemediğiniz zaman yapabilecekleriniz daralıyor. Jandarmada ATAK helikopterlerimiz var. Bütün bunları görmeden terörle mücadeleyi göremeyiz. Terörle mücadelenin bir başka unsuru olarak halk var, sizin samimiyetinizi görecek. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi doğusunu da geliştirmelisiniz. Bunları yaparsanız terörle mücadelenizi bir noktaya taşıyabilme kabiliyetine sahip olursunuz. Bugün Diyarbakır’ın caddeleri Paris ve Londra’dan farklı değil. Doğu ve Güneydoğu’nun geri kalmışlık sendromunu ortadan kaldırıyorsunuz. Böylece terörün arkasında istismar edilecek alanı kapatıyorsunuz. En iyi hastaneleri yapıyorsunuz, doğal gaz götürüyorsunuz. Oradaki insanların umudunu ayağa kaldırmak zorundasınız. Tayyip Erdoğan felsefesi, ‘Size umutsuzluk hakkı vermiyoruz, size geniş bir gelecek vaat ediyoruz. Kim sizin Kürtlüğünüzü istismar ediyorsa onların da istismar alanını kapatıyoruz’ diyor.

.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Soylu’dan AK Partili Özlem Zengin’e sosyal medyadan hakarete sert tepki

HIZLI YORUM YAP