Tunus'ta darbe mi oldu? Başbakan Meşişi neden görevden alındı! | DÜNYA
DOLAR

32,3749$% -0.34

EURO

34,7800% -0.14

STERLİN

40,6749£% -0.18

GRAM ALTIN

2.411,63%-0,44

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,32

a

Tunus’ta darbe mi oldu? Başbakan Meşişi neden görevden alındı!

Tunus’ta darbe mi oldu? Başbakan Meşişi neden görevden alındı! Tunus yine hareketli saatler geçiriyor, Radikal İslamcı olan Başbakan Meşişi Tunus Cumhurbaşkanı Tarafından görevden alındı!

Bir çok radikal İslamcı teröristler ise darbe yapıldığını savunan açıklamalar ile propaganda yapmaya katlığı görüldü.

Askerler ve polisler ise Cumhurbaşkanına tam destek verdi! Belir dönemlerde radikal ıslama karşı iyimser görüşü ve ihvancı terörist görüşü ile eleştirilen Başbakanın görevden alınması halkın ‘da sevinmesine sebep oldu.

Halk Cumhurbaşkanının arkasında durmaya devam edeceğini sosyal medyadan duyuruyor, Radikal islamcılar ise başbakanın arkasında durmaya devam edeceğini eblirtiyor, Tunus’ta geçtiğimiz dönemlerde işid mensupları ve terörist grupların varlığı endişe oluşturuyordu. Başbalkanın’da bunda katkısı olduğunu düşünen büyük bir grup olduğu bildiriliyor!

Başbakanın bir çok yerde siyasal islama karşı yaptırımlar için harekete geçeceği iddia ediliyordu.

 

Tunus Cumhurbaşkanlığının yayınladığı videoda, ülkedeki askeri komuta kademesinin ve güvenlik yetkililerinin katıldığı bir toplantı sonrasında konuşan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, “Tunus’un içinde bulunduğu yağma, yangın ve durum karşısında ülkeyi kurtarmak için olağanüstü önlemler alması gerektiğini” belirterek isim vermediği bazı grupların belirli bölgelerde iç savaş çıkarmak için para topladığını öne sürdü.

“Karar istişareler sonunda alındı”

Said, birkaç ay önce almaları gereken bu kararları Meclis Başkanı ve Başbakan Hişam el-Meşişi ile yaptığı istişareler sonrasında aldığını ifade etti.

Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyuran Said, söz konusu kararlardan sonra bir genelge yayınlanacağını ve kararların hemen yürürlüğe gireceğini aktardı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Azerbaycan KKTC’yi neden tanımadı! Hani öz kardeştik?

HIZLI YORUM YAP