Suriye'de bayram! Savaş biteli yıllar oldu halk ve devlet el ele! | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Suriye’de bayram! Savaş biteli yıllar oldu halk ve devlet el ele!

Suriye’de bayram! Savaş biteli yıllar oldu halk ve devlet el ele! Suriye’de savaşın bitmesi ile sokaklar eski haline dönmeye devam ediyor, Suriye halkı ülkesine döndü, milyonlarca Suriyeli ülkesine dönerek devletine sahip çıktı, terör ile bağlantısı olanlar ise Ülkesine dönmeyeceğini belirtiyor.

Esat defalarca dönün dediği Suriyeliler döndü, hayat normal akışına döneli ise yıllar oldu..

Türkiye’nin gündem konularından biri de Suriyeli sığınmacılar. Savaş var denilerek milyonlarca Suriyeli Türkiye’ye göç etti ve göç etmeye de devam ediyor. Hükümetin olmayan göç stratejisi ve açık kapı politikası Türkiye’yi adeta yol geçen hanına çevirdi.

İç savaşın bittiği, Esad’ın vatandaşlarının geri dönüşü için genel af ilan ettiği dönemde, ülkemizde sığınmacı sorunu devam ediyor.

İktidar, ‘isteseler de göndermeyiz’, ‘Türk ekonomisini onlar ayakta tutuyor’, ‘ülkelerinde savaş var’ gibi bahanelerle sığınmacıları ülkede tutmaya devam ediyor.

Savaş var denilen Suriye’deki günlük hayatın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Bayramın ilk gününden çekildiği iddia edilen görüntülerde restaurantların ağzına kadar dolduğu görülüyor.

Türk basketbolcu Kemal Canbolat ise sosyal medya hesabından, Suriye’deki günlük hayattan görüntüler paylaşmıştı.

Suriye’nin Hama şehrinden görüntüler paylaşan Canbolat, sosyal hayatın rutin bir şekilde devam ettiğini, bölgede savaş olmadığını ve halkın günlük hayatını nasıl sürdürdüğünü gözler önüne sermişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan’ın seçim zaferi Arap dünyasının zaferi olarak değerlendirildi

HIZLI YORUM YAP