Rusya’nın finosu Kadirov'dan tehdit: Sizi Ukrayna'ya cepheye gönderirim | DÜNYA
DOLAR

32,4668$% -0.07

EURO

34,8319% -0.42

STERLİN

40,6440£% -0.39

GRAM ALTIN

2.451,23%0,63

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%-0,17

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya’nın finosu Kadirov’dan tehdit: Sizi Ukrayna’ya cepheye gönderirim

Rusya’nın finosu Kadirov’dan tehdit: Sizi Ukrayna’ya cepheye gönderirim

Rusya Devlet Başkanı Putin’in finosu olarak anılan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Çeçenistan içerisinde Ukrayna savaşına karşı olarak protesto edenleri tehdit etti. Putin’in Finosu Kadirov protestocuları akrabaları ile beraber olarak yakalatıp Ukrayna’da savaşın en sıcak bölgelerine göndermekle tehdit etti.

Rus başkan Vladimir Putin’in Ukrayna işgalinde kısmı olarak seferberlik ilanı sonrasın da Rusya’dan da az sayıda da olsa bir çok grup protesto ederek seslerini duyurmaya çalıştı. Bu yaşananlarla beraber olarak çok sayıda kişi çok yüksel bedellerde paralar ödeyerek Hava yolları aracılığı ile Türkiye ve Ermenistan’a gitti . Bir kısmı ise Gürcistan’a kara yoluyla resmen istilada buludu .

Rusya Devlet Başkanı Putin’in aldığı bu karara Dünya ulus ülkelerinden tepkiler geldi. Putin’in finosu Kadirov da protestolara katılanları tehdit etti.

“PUTİN’İN KARARINI TARTIŞMAYIN”

Rusya’ya tasması ile birlikte bağlı olan , atalarını mezarın ters düz edip tekrar sokan Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, protestocuları akrabaları ile beraber olarak yakalatıp Ukrayna’da savaşın en sıcak bölgelerine göndermekle tehdit etti.

Sosyal medya mecrası olan Telegram hesabından Resmi açıklama yapan Kadirov, “Kimileri kısmi seferberliğe karşı çıkmak gerektiğini söylüyor. Hiç kimse Putin’in kararını tartışmamalı sadece uymalıdır. Hepinizi bu saçma sapan gösterilerden uzak durmaya çağırıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu ?

Putin, geçtiğimiz aylarda Kadirov’a korgeneral rütbesi vermişti.

Kaynak : Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İspanya’da bulunan 1,4 milyon yıllık fosil bilim insanlarını şaşırttı

HIZLI YORUM YAP