Rusya Suriye'deki mahkumlara iğrenç teklif | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Rusya Suriye’deki mahkumlara iğrenç teklif

Rusya Suriye’deki mahkumlara iğrenç teklif

Suriye’de Esed rejimin zülmünde olan mahkumlara Rusya’dan çok iğrençteklif geldi. Moskova merkesli yönetimin önce mahkumlara sonra da ailelerine “3 ay Hafter’e bağlı savaşmaları karşısında suçlarının silinmesi” iğrenç bir teklifi götürdüğü ortaya çıktı.

Rusta, Suriye’de Esed’in zülmünde bulunan başkent Şam’daki hapishanelerde ceza’ya  mahkum bırakılan insanlara Libya’nın doğusunda bulunan BM’nin tanımadığı terörist silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in saflarında savaşmaları durumunda suçlarının tamamen silinmesi teklifi ettiği  iddia basında yer aldı.

Suriye merkezli Syrian Call’ın haberine göre, Rusya’nın önce mahkumlara gidip daha sonra da ailelerine ulaşarak götürdüğü teklifle ilgili zaman veridği söylendi. Söz konusu teklifete terörist  silahlı güçlerin lideri Halife Hafter emrinde  3 ay savaşmaları karşılığında suçlarının tamamen silineceği kaydetildi.

RUSYA AKTİF PARALI ASKERLERİ HAFTER SAFLARINA SÜRÜYOR

Rusya, başkent Şam’ın Zakiye ve Kisve kırsallarında zalim Esed rejimi ile iş birliği yapan kişilerle anlaştığı 150 Suriyeli’yi aylık 1000-1600’er dolar vererek Libya’daki savaşa gönderdi. Rejim saflarında bulunan paralı askerler, Terörist Hafter’in yanında savaşa  katılmadan önce Rusya’nın Lazkiye bulunan Hmeymim Askeri Havaalanı’na götürüldüğü rapor edildi. Bir diğer  taraftan ise Rusya, hemen hemen 10 gün önce Suriye’nin orta kesiminde bulunan Humus’dan 600, mayıs başlarında ise Suriye’nin bir birinden farklı bölgelerinde bulunan birkaç yüz paralı savaşçıyı Libya’ya göndermişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Orhan Osmanoğlu Rezil Oldu Tarihi Bilmiyor!

HIZLI YORUM YAP