Rusya: Balistik Sarmat Füzesini ateşledi! Şeytan isimli Füze için Putin açıklama yaptı! | DÜNYA
DOLAR

32,5112$% 0.39

EURO

34,7654% 0.48

STERLİN

40,6255£% 0.29

GRAM ALTIN

2.413,10%1,40

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%1,20

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya: Balistik Sarmat Füzesini ateşledi! Şeytan isimli Füze için Putin açıklama yaptı!

Rusya: Balistik Sarmat Füzesini ateşledi! Şeytan isimli Füze için Putin açıklama yaptı!

Rusya: Balistik Sarmat Füzesini ateşledi! Şeytan isimli Füze için Putin açıklama yaptı! Kıtalar arasında giden bir füze olarak Rusya tarafından geliştirilen balistik füze! Rusya Füzenin kullanımı için bilgi verdi ve uzun süredir üzerinde çalıştığı füzeyi deneyeceğini açıkladı!

SARMAT FÜZESİ MENZİLİ!

Samar Füzesi menzili 11 bin ile 18 bin kilometre menzile sahip bir balistik füzedir! Rusya tarafından geliştirilmiştir. Kuzey ve Güney kutuplarını geçerek hedefe odaklanabilir.  Füzenin savunma sistemleri tarafından yok edilmesi ise imkansız olarak tanımlanıyor.

Dünya için balistik füzeler çok tehlikeli! SARMAT füzesine askeri uzmanlar ise şeytan adını şimdiden verdi! Sarmat’ın, yaklaşık 200 tonluk ağırlığı ve kısa süreli aktif uçuş özelliklerine sahip.

2010’dan beri üzerinde çalışılan, Voyevoda’dan daha fazla nükleer başlık taşıyabilen, daha yüksek menzile sahip füzenin, Kuzey ve Güney kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyeti bulunuyor.

Rusya, 1988’den beri envanterinde bulundurduğu, Batılı devletlerin “Şeytan” olarak nitelendirdiği kıtalararası balistik füze Voyevoda’nın ikamesi için Sarmat’ı geliştirdi.

Kirby, “Rusya, Yeni START antlaşması yükümlülükleri kapsamında, Kıtalararası Balistik Füze Denemesi yapmayı planladığını, ABD’ye gerektiği gibi bildirdi. Bu tür denemeler rutindir. Ve bu, bir sürpriz değildi. Denemeyi, ABD veya müttefikleri için bir tehdit olarak görmedik” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzesinin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

YENİ START ANLAŞMASI

ABD’nin Sovyet Rusya ile 1991’de ve Rusya Federasyonu ile 1993’te imzaladığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmaları’nın (START 1 ve START 2) uzantısı niteliğindeki “Yeni START” anlaşması, Washington ile Moskova arasında yürürlükteki son nükleer anlaşma olma niteliğini taşıyor.

Anlaşma, uzun menzilli nükleer silah başlıklarına ve füzelere kısıtlama getiriyor.

5 Şubat 2011’de devreye giren, Nisan 2021’de sona eren 10 yıllık anlaşmanın süresi 5 yıl uzatılmıştı.

Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesini gerçekleştirdi

Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesini gerçekleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Sarmat füzesinin Arhangelsk bölgesinden fırlatılarak, Kamçatka’da bulunan hedefi vurduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatma denemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sarmat’ın Rusya’nın güvenliğini temin edeceğini belirterek, “Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Putin ve Paşinyan önemli Türkiye görüşmesi

HIZLI YORUM YAP