Polonya doğu sınırına Türk SİHA'larını sevk etmeye başlıyor, İlk NATO ülkesi oldu! | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Polonya doğu sınırına Türk SİHA’larını sevk etmeye başlıyor, İlk NATO ülkesi oldu!

Polonya doğu sınırına Türk SİHA’larını sevk etmeye başlıyor, İlk NATO ülkesi oldu!

Polonya doğu sınırına Türk SİHA’larını sevk etmeye başlıyor, İlk NATO ülkesi oldu! Bayraktar ailesinin geçmiş dönemde hayal ettiği ve uçan SİHA ilk NATO ülkesi olarak POLONYA tarafından alınmıştı.

BAYRAKTAR AİLESİNİN BAŞARISI!

Selçuk bayraktar ilk olarak konuşmasında ise bu ülke için desteklenirse büyük bir fırsat olacak yeter ki desteklensin Türkiye için büyük fırsat olacak demişti.

O günler bu güne desteklenen Bayraktar projesi Polonya’ya ilk SİHA satışı yapması dünyada yankı buldu.

Selçuk bakraktar ilk konuşması

Konuyla ilgili olarak ise bugün gelinen nokta şu şekilde tarihe geçmiş oldu.

Antalya’da NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen Diplomasi Forumu’nda konuşan Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Polonya’nın Türkiye’den aldığı insansız hava araçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“AMAÇ, NATO’NUN DOĞU SINIRINI GÜÇLENDİRMEK”

Rus haber ajansı RIA’nin haberine göre Bakan Rau, Türk  silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2’nin, NATO’nun konumunu güçlendirdiğini söyledi. Hem Türkiye hem de Polonya’nın, “sınırlarında güvenlik tehditleri” ile karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekleyen Rau, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, “Polonya ordusunun potansiyelini artıracağından ve NATO’nun doğu sınırlarının güçlendirilmesine yardımcı olacağından eminiz” ifadelerini kullandı.

Röportaj sırasında Ankara ve Varşova’nın, NATO’nun Gürcistan ve Ukrayna ile işbirliğini güçlendirmenin yollarını da tartıştığını belirten Dışişleri Bakanı, “Polonya, Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye’nin AB’ye tam üyeliklerinin, Avrupa’da istikrar ve refaha katkıda bulunacağına inanmaktadır” dedi.

Daha önce  Türkiye’den 24 adet SİHA satın alan Polonya, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak tarafından imzalan anlaşmayla Türkiye’den insansız hava aracı satın alan ilk NATO üyesi olmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İnsana Benzeyen Sapan Balığının İlginç Görüntüsü

HIZLI YORUM YAP