Lübnan ülkede olan Suriyeliler için AB'den para istedi | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Lübnan ülkede olan Suriyeliler için AB’den para istedi

Lübnan ülkede olan Suriyeliler için AB'den para istedi, Vermezlerse Suriyeliler diğer ülkelere gönderilecek, ilk durak neresi?

Lübnan ülkede olan Suriyeliler için AB’den para istedi, Ülkede sığınmacı olarak kalan Suriyeliler için Lübnan hükumetinin para istediği duyuruldu!

VERMEZLERSE GÖNDERECEKLER!

AB birliği konuyla ilgili henüz açıklama yapmazken, Hükumete para verilmemesi durumunda ülkede olan Suriyelileri göndereceği konuşuluyor!

Suriyeliler için ilk durak Türkiye!

TÜRKİYE SONUNA KADAR SIĞINMACILARA KAPISINI AÇTI!

Lübnan hükumetine para verilmemesi durumunda ise sığınmacıların ilk tercihi Türkiye olacağı konuşuluyor. “Türkiye ise Suriyelisiler ülkede tutmak için AB devletlerinden para alıyor.”

Avrupa Birliği tarafından Brüksel’de düzenlenen “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” başlıklı altıncı konferansta konuşan Hajjar, “Şu ana kadar 30 milyar ABD doları düzeyinde zarara uğramış olan Lübnan’a tazminat sağlanması konusunda uluslararası topluma güveniyoruz” diye konuştu.

Hajjar, Lübnan hükümetinin ayrıca her yıl Suriyelilerin enerji sübvansiyonları için 1 milyar dolar ve beslenmeleri için de 3 milyar dolar harcadığını dile getirdi.

Lübnan’da şu an itibarıyla yerlerinden edilmiş yaklaşık 1.5 milyon Suriyeli olduğunu ve bu kişilerin Lübnan’ın nüfusunun yüzde 30’una karşılık geldiğini hatırlatan bakan, “Lübnan’daki 1.050 şehir ve kasabanın 1.000’inden fazlasına dağılmış şekilde, gayri insani şartlarda, çadırlarda yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Hajjar, sözlerinin devamında, “yerlerinden edilmiş kişilerin çoğunun, vergi ödemeksizin, rekabet oluşturan ve yasadışı ekonomik faaliyetlere yönelmesi yüzünden Lübnanlıların birçok iş olanağından mahrum kaldığını” vurguladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun da birçok kez Lübnan’ın eşi görülmemiş bir finansal kriz yaşadığını ve ekstra bir yükü kaldıramayacağını belirterek uluslararası toplumu mültecilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmesini sağlama konusunda Lübnan’a yardım etmeye çağırmıştı.

Kaynak: Xinhua

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Einstein’dan daha zeki çıkan kız!

HIZLI YORUM YAP