Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Rusya'dan liman patlamasına dair uydu görüntülerini istedi | DÜNYA
DOLAR

32,5112$% 0.39

EURO

34,7654% 0.48

STERLİN

40,6255£% 0.29

GRAM ALTIN

2.413,10%1,40

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%1,20

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Rusya’dan liman patlamasına dair uydu görüntülerini istedi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Rusya’dan liman patlamasına dair uydu görüntülerini istedi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Rusya’dan liman patlamasına dair uydu görüntülerini istedi. Rusya’dan yardım isteyen Lübnan Cumhurbaşkanının tepkisine ve yardım istemesine karşın Rusya’ın ne diyeceği merak edilirken, konu dünya basınında oldukça fazla yer buldu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçen yıl meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği liman patlamasına ilişkin soruşturma sürerken Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Rusya’dan patlamaya ilişkin uydu görüntülerini talep etti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Aun, Rusya’nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Rudakov’dan, Moskova’yı patlamaya dair uydu görüntülerini elde etmeyi arzu ettikleri konusunda bilgilendirmesini istedi.

Sputnik’e konuşan Büyükelçi Rudakov ise, talebe karşılık vermeye hazır olduklarını belirtti.

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020’de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Cumhurbaşkanı Aun, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Patlamada 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin patlama nedeniyle yerinden olduğu açıklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Muz yiyip video paylaşan Türk milleti ile alay eden 7 Suriyeli gözaltına alındı: Sınır dışı edilecekler

HIZLI YORUM YAP