Kritik Erdoğan-Biden görüşmesi bitti Joe Biden Türkiye için kutsal davamıza hizmet ediyor demişti! | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Kritik Erdoğan-Biden görüşmesi bitti Joe Biden Türkiye için kutsal davamıza hizmet ediyor demişti!

Kritik Erdoğan-Biden görüşmesi bitti Joe Biden Türkiye için kutsal davamıza hizmet ediyor demişti!

Kritik Erdoğan-Biden görüşmesi bitti Joe Biden Türkiye için kutsal davamıza hizmet ediyor demişti! Aylardır beklenen ve dünyanın gözünü çevirdiği buluşma gerçekleşti, Joe Biden görüşme öncesinde Erdoğan ev Türkiye için kutsal davamıza hizmet ediyor açıklaması yapmıştı.

Joe Biden Erdoğan’ın yanına geldikten sonra Erdoğan ayağa kalkarak kısa bir görüşme yaptılar.

Görüşmenin samimi şekilde gerçekleştiği açıklaması yapılırken, görüşmeden önce ABD basını Cumhurbaşkanı Ak partili Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirmişti.

Joe Biden Erdoğan görüşmesi ise Türkiye saati ile  19:00 başladı, Yaklaşık olarak ise 50 dakika sürdü. Daha sonra ise heyetler arası görüşmeye geçildiği görüldü.

Genel Olarak Afganistan bölgesine Türk askerinin çekileceği iddia edilmişti, Taliban cephesi ise Türk askerini ve birliklerini topraklarında görmek istemediklerini belirtmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Biden, diğer liderler ile konuşurken Avrupa, Türkiye ve Kanada’nın savunulmasının ‘kutsal bir sorumluluk’ olduğunu söyledi.

Konuyla alakalı diğer ayrıntılar ise şu şekilde:

ABD Başkanı’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden’ın Suriye ve Libya’daki gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin Afganistan’da Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağlama teklifini de Erdoğan’la görüşeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Erdoğan, Biden’ın 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanımasının da gündeme getireceğini söylemişti.

“DOSTANE BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİLER”

Öte yandan konuyla ilgili Twitter’dan açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın görüşme öncesinde “dostane bir sohbet” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Not: Resim farklı yerlerde algı operasyonu olarak kullanıldığını fark ettik, Cumhurbaşkanı Erdoğan JOE biden yanına geldikten sonra ayağa kalkma anıdır fotoraf

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Afrin’de hastane saldırısı: En az 13 ölü saldırı İran tarafından geldiği iddia edildi! Halep Detayı!

HIZLI YORUM YAP