IŞİD'in Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de yakalandı | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • IŞİD’in Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri’yi Mersin’de yakalandı

IŞİD’in Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri’yi Mersin’de yakalandı

IŞİD’in Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri’yi Mersin’de yakalandı, MİT tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD’in sözde Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri’yi Mersin’de yakalandı, kişinin Türkiye içine nasıl elini kolunu sallayarak girdiği, kimlerle İletişim’de olduğu, hangi kişilerden destek aldığı ise ortaya çıkmaya başladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü DEAŞ’ın sözde Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri’yi Mersin’de düzenlediği başarılı bir operasyonla yakaladı.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgüt mensuplarına yönelik mali yardımları koordine ettiği tespit edilen DEAŞ’ın sözde Şam idari ve mali sorumlusu Eyyüp kod adlı Huzeyfe El Muri’ye yönelik operasyon, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla Mersin’de gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında El Muri’nin üzerinde, örgüte ait 28 bin 800 dolar, 14 bin 950 avro, 31 bin 800 lira ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, terör örgütü DEAŞ’ın para transferlerinde kullanılan mobil uygulamalar da tespit edildi.

Yakalanan El Muri’nin ifadesinde, örgüte katılım süreci, Suriye ve Türkiye’deki faaliyetleri, irtibatlı olduğu DEAŞ mensupları ve para transferleri hakkında detaylı bilgiler verdiği öğrenildi. Bu başarılı operasyon, terör örgütü DEAŞ’a yönelik ulusal güvenlik çabalarının bir göstergesi olarak dikkat çekmektedir.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ege Denizi’nde Gökyüzün ‘de Kızıl Cin! Red Sprite

HIZLI YORUM YAP