İran’da hapishanede yangın! Silah sesleri yükseldi, İran Halkı Radikal İslamcı Mollalara direniyor | DÜNYA
DOLAR

32,3550$% -0.4

EURO

34,7547% -0.21

STERLİN

40,5983£% -0.33

GRAM ALTIN

2.406,78%-0,64

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%-0,54

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • İran’da hapishanede yangın! Silah sesleri yükseldi, İran Halkı Radikal İslamcı Mollalara direniyor

İran’da hapishanede yangın! Silah sesleri yükseldi, İran Halkı Radikal İslamcı Mollalara direniyor

İran’da hapishanede yangın! Silah sesleri yükseldi - Mahsa Emini’ni protestolarının sürdürdüğü İran'da sular durulmuyor. Ülkenin başkenti Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde yangın çıktığı ve yerleşkeden silah sesleri geldiği belirtildi.

İran’ın resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, Evin Hapishanesi’nde adi suçluların bulunduğu bazı koğuşlarda tutukluların elbiselerini ateşe vermesi nedeniyle yangın çıktı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Tutuklularla gardiyanlar arasında çatışma ve arbede yaşandığı, daha sonra sona erdiği ifade edilirken yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği cezaevinde kontrolün sağlandığı aktarıldı.Sosyal medyada, siyasi tutuklularıyla öne çıkan hapishanedeki yangın görüntüleri yer alırken silah seslerinin de duyulduğu görüntüler paylaşıldı.

YARALILAR VAR

İran’ın resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, Evin Hapishanesi’nde adi suçluların bulunduğu bölümde tutuklular ile gardiyanlar arasında çıkan çatışmada 8 kişi yaralandı.

KENT HAREKETLENDİ

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Evin Hapishanesi’nde çıkan yangın üzerine bölgede hareketli anlar yaşandı. Hapishanede çıkan yangının ardından sosyal medyadan, mahkumlara dönük olumsuz bir müdahalenin yaşanmasına engel olmak için hapishane çevresinin boş bırakılmaması çağrıları yapılması üzerine çevrede yaşayanlar ile başka bölgelerden gelenler sokakları doldurdu.Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, slogan atan göstericilere bazı kişilerin evlerin pencerelerinden sloganlarla destek verildiği görüldü.Yadigarı İmam Bulvarı’nda uzun kuyruklar oluşturan araçlar korna çalarak tepki gösterirken hapishane civarında trafik durma noktasına geldi.Bazı göstericiler Evin Hapishanesi’ndeki yangını protesto etmek için hükumet reklamlarının yapıldığı billboardları ateşe verdi.Hapishanenin olduğu alandan gelen şiddetli patlama ve silah sesleri yakın çevrede de duyuldu. Öte yandan sosyal medyada, şehrin birçok bölgesinden güvenlik kuvvetlerinin hapishane bölgesine gönderildiği haberleri yer aldı.

MAHSA EMİNİ’Nİ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

İran’da Mahsa Emini’nin ölümünden sonra başlayan gösteriler 29. gününde de birçok kentte devam ediyor.Ülkenin birçok kentindeki üniversitelerde yapılan protestolarda yönetim karşıtı sloganlar atılırken gözaltındaki öğrencilerin bırakılması ve gözaltı işlemlerinin durdurulması talep edildi. (AA) İlginizi Çekebilir İran’da Mahsa Emini’ni protestoları sürüyor

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile oldukça samimi

HIZLI YORUM YAP