İncil Değiştirildi mi? Kuran'ı kerimde İncil değiştirildi ayeti var mı? | DÜNYA
DOLAR

32,3454$% -0.05

EURO

34,7976% 0

STERLİN

40,6945£% 0.24

GRAM ALTIN

2.389,33%-0,30

ÇEYREK ALTIN

3.930,00%-0,67

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • İncil Değiştirildi mi? Kuran’ı kerimde İncil değiştirildi ayeti var mı?

İncil Değiştirildi mi? Kuran’ı kerimde İncil değiştirildi ayeti var mı?

İncil Değiştirildi mi? Kuran’ı kerimde İncil değiştirildi ayeti var mı? Bir tarikat içerisinde geçen konu hakkında araştırmalar devam ederken, İslam profesörleri konu hakkında açıklama yapmaya devam ediyor.

İncil Değiştirildi mi?

İslam dinin’den önceki olan dinin kitabı İncil hakkında Kuran’ı kerimde Hz. İsa Peygamberin kirabı olan incil ‘in değiştirildiğine dair Kuran’ı kerim de bir ayet olmadığı ortaya çıktı?

Nereden çıktı bu İncil değiştirildi olayı?

Tarikat ve radikal İslamcı grupların konu hakkında İncil, Tevrat değiştirildiğine dair söylemlerinin dayanağı ise yok, tarikat inanışında ise İncil ve diğer tüm kitaplar değiştirildiği belirtiliyor.

3 adet incil olduğu ve kitaplaştığı belirtiliyor, Müsaviler, Katolikler, Protestan incili? Bu kitaplara bakıldığında hangi incilin doğru olduğu bilinmekte, hangisinin tam doğru olduğu konusunda ise herkes kendi incilinin tek olduğunu ve bir incil olduğunu belirtiyor.

Farklı Tarihler ‘de yazılmış İnciller var, ve bir birilerinden çok farklı.

İncin’in ilk sayfasında elohim yani Allahlar olarak çevrilmiştir, Bu büyük bir hatadır. Dünyanın es eski kutsal kitabında böyle bir hatanın yapılması da göz ardı edilemez.

Kelimenin kökeni Allahlar anlamış taşır. Bu sebep ile islam inancına sahip olanlar bu kitabın Allah’ın kelamı olmadığını ve değişiğini belirtiyor.

Ama Kuran’ı kerimde değiştirildiğine ve bozulduğuna dair bir ayet yok. Diğer dinlerde ise dinin tamamlayıcı olarak Peygamberler görevlerini belirtiyor, bu sebep ile her kutsal kitabın diğerinin tamamlama ve doğrulaması ortaya çıktığını savunan kişi sayısı az değil.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zerdüştçülük nedir? Mecusiler arasında olan fark, İslam’a benzeyen yanları var mı?

HIZLI YORUM YAP