Dünyanın en güzel 40 plajı! Türkiye'den sizce hangisi listede? | DÜNYA
DOLAR

32,3855$% -0.12

EURO

34,6830% -0.36

STERLİN

40,6131£% -0.52

GRAM ALTIN

2.408,91%-1,06

ÇEYREK ALTIN

3.931,00%-1,67

a

Dünyanın en güzel 40 plajı! Türkiye’den sizce hangisi listede?

Dünyanın en güzel 40 plajı! Türkiye’den sizce hangisi listede? Plaj tatilleri gerçekten türünün tek örneğidir, o kadar ki bazılarımız seyahat etmek için kaşındığımızda özel olarak onları ararız. Tatile gitmeyi seviyor ama tüm zaman boyunca ayakkabı giymekten hoşlanmıyor musunuz? Bu liste tam size göre! Turkuaz ve akuamarin tonlarındaki kristal sulardan, yalnız kumlu sığlıklara, saykodelik tropikal balıklarla dolu mercan resiflerine, volkanik siyah kumlara, deniz kıyısı ne tür bir deniz kıyısı sizi gıdıklıyorsa, bizde var. Pasaportlarınızı ve sağlıklı bir güneş kremi dozunu çıkarın. Tabiat Ana’nın sunduğu en muhteşem 40 plajın bir listesini hazırladık.

Matira Plajı, Bora Bora

Bora Bora Adası, Güney Denizlerinin bir mücevheridir. Puslu dağ zirvelerinin turkuaz okyanusları çevrelediği ve gün batımlarının gökyüzünü pitoresk bir güzellikle boyadığı bu yerin çarpıcı güzelliği eşsizdir. Kendinizi lüks bir su altı bungalovuyla şımartın ve Güney Pasifik’in büyülü adasında hayatınızın zamanını geçirin.

Matira Plajı, Bora Bora

Ada tatil köyü ile tenha plajların keyfini çıkarın ya da huzurlu bir sabahta sakin bir kano gezintisi için Matira Plajı’nı ziyaret edin. Ayrıca mercan bahçelerine tekneyle gidebilir ve adanın su altı güzelliğini keşfedebilirsiniz. Kendinizi leziz Polinezya mutfağıyla şımartın ve günü yıldızların altında kokteylleri yudumlayarak tamamlayın. 

Malé Mercan Adası, Maldivler

Maldivler, parlak masmavi suları ve yemyeşil tropik ağaçları sayesinde rüya gibi, gerçeküstü bir güzellik yayıyor. Maldivler’deki 26 doğal atolün içinde en çok ziyaretçi Malé’dir. İnci gibi beyaz kumsallara ve keşfedilmeyi bekleyen akuamarin okyanusuna bakan birçok lüks tatil yeri bulacaksınız.

Malé Mercan Adası, Maldivler

Malé Mercan Adası’ndaki şnorkelli yüzme ve dalış aktiviteleri birinci sınıftır ve dünyanın en iyi sörf noktalarından biridir. Ayrıca balinaların ve manta vatozlarının yanında yüzmenin keyfini çıkarabilir veya adacığı tüm cazibesi ve ihtişamıyla keşfetmek için sakin bir gemi seyahati planlayabilirsiniz.

Honokalani Plajı, Maui

Maui’nin Honokalani Plajı, kaçırılması zor, belirgin, simsiyah bir kıyıya sahiptir. Egzotik kuşlar, sahili çevreleyen kalın ve yemyeşil orman benzeri bitki örtüsü üzerinde şarkı söyleyip uçarken, elektrik mavisi dalgalar kıyıları yıkıyor. Sahilde eğlenmek için çeşitli aktiviteler vardır, ancak biraz zaman ayırın ve kuma dağılmış minik lav çakılları ve sarp lav kayalıkları içindeki görkemli deniz mağaraları ile güzelliğin ve şaşırtıcı detayların tadını çıkarın.

Honokalani Plajı, Maui

Molokini adacığı, mercanların ve su altı güzelliğinin en renkli görüntüsüne sahip olduğu için şnorkelli yüzme için mükemmeldir. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız, sönmüş bir yanardağın, güzel havuzların ve Ohe’o şelalelerinin bulunduğu Haleakala milli parkına dolambaçlı bir yoldan gidebilirsiniz.

Bathsheba Plajı, Barbados

Küçük, bozulmamış ve pitoresk Barbados köyünde yer alan Bathsheba plajı, dünya cennetidir. Kayalık, engebeli kıyı şeritleri, yerin el değmemiş güzelliğini çevreliyor. Vahşi dalgaların kıyı şeridinin inci gibi beyaz kumlarına çarptığı ve büyük kayalar oluşturduğu büyüleyici bir doğa olayı olan ‘Çorba Kasesi’ni yakalamayı unutmayın.

Bathsheba Plajı, Barbados

Dalgalar muazzam ve tutarlıdır, bu da onu sörf yapmak için ideal kılar. Bir doğa aşığıysanız, bölgenin yakınında egzotik tropik bitki örtüsü ve çiçeklerle süslenmiş Andromeda Botanik bahçelerine bayılacaksınız. Şirin sahil kulübelerinde konaklamanın keyfini çıkarın ve dramatik kıyı şeridi boyunca kayalara çarpan vahşi ve serbest dalgaların sesiyle uykuya dalın.

Phang Nga Körfezi, Tayland

Phang Nga Körfezi, sizi zümrüt yeşili suları ve ünlü ‘James Bond Adası’nı keşfetmeye davet eden saf kireçtaşı karstlarıyla çok farklı bir görünüme sahiptir. Burayı keşfetmenin en iyi yolu, sizi adacıklar ve Koh Panyee’de gezdiren bir tekne turu. Sakin kumsalların yoğun ve canlı doğal güzelliği, el değmemiş güzelliği ve berrak mavi gökyüzü ile sizi daha basit zamanlara götürür.

Phang Nga Körfezi, Tayland

James Bond Adası veya Çivi Adası, Altın Tabancalı Adam’da yer alır ve ünlü bir turistik yer. Ada, karakteristik kayalık zirvesi ve yemyeşil dağlarıyla çevrilidir. Koh Panyee’de öğle yemeği için uğrayın ve sığ denize bakan yüzlerce ev ve kulübenin bulunduğu güzel köyü keşfedin.

Pembe Kum Plajı, Bahamalar

Harbour Island, olağanüstü pembe kumlu plajıyla ünlüdür. Sonsuz bir uzunluğa uzanıyor gibi görünüyor ve Bahamalar’ın en iyi kumlu plajlarından biri olarak gösteriliyor. Kumun bu karakteristik rengi, mikroskobik mercan böcekleri ‘Foraminifer’den kaynaklanmaktadır. Kum her zaman yumuşak ve serindir ve parıldayan ay ışığında kıyı şeridinde romantik yürüyüşler için idealdir.

Pembe Kum Plajı, Bahamalar

Sular sakin ve dalgalar yumuşak olduğu için plajda yüzmek güvenlidir. Şnorkelle yüzme de bölgede ünlü bir aktivitedir, ayrıca sahilde ata binme. Akşamları bir battaniyeye uzanın ve masalsı bir görüntü yaratmak için güzel pembe kumla kontrast oluşturan sakin gün batımının tadını çıkarın.

Whitehaven Plajı, Avustralya

Queensland, Avustralya’nın ‘Güneş Işığı Eyaleti’dir. Doğal altın rengi kumsallar, kalın yağmur ormanları, resifler, şelaleler, nehirler ve muhteşem tropik adalar ile bezenmiştir. Great Barrier Reef’in güzelliği tarif edilemez. Mangrov adalarının bir kısmı ile birlikte yüzlerce mercan kayalığı ve resif bölgeyi güzelleştirir. 1.600’den fazla deniz yaşamı türünü ve psychedelic mercan oluşumlarını keşfetmek için dünyanın dört bir yanından şnorkelle yüzücüleri ve dalgıçları kendine çekiyor.

Whitehaven Plajı, Avustralya

Whitehaven Beach, ıssız ve bozulmamış bir zarifliği barındıran turkuaz sularını çevreleyen güzel, toz beyaz kumlara sahiptir. Airlie Plajı da bölge turunuzu başlatmak için harika bir noktadır ve kıyılar lüks sahil tatil köyleriyle çevrilidir. Resif boyunca uzanan Whitsunday adaları tam anlamıyla bir manzara.

Anse Lazio Plajı, Seyşeller

Praslin Adası, dünyanın en nefes kesici plajları arasında yer almaktadır. Adanın kuzey kıyısı boyunca, eşsiz güzellik ve cazibeye sahip olan Anse Lazio veya Chevalier Körfezi uzanır. Bozulmamış kumsala ulaşmak için bir tepeyi tırmanmanız gerektiğinden doğa severler için bir zevktir. Mavinin çarpıcı tonlarındaki kristal berraklığındaki sular, yumuşak sarı kumların üzerinde huzur içinde duran granit kayalarla çevrilidir.

Anse Lazio Plajı, Seyşeller

Plaj, gölge sağlayan ve battaniyelerinizi bırakıp güzel bir piknik yapmak ya da sadece güneşlenmek için güzel bir yer sunan güzel hindistancevizi avuç içi ve takamaka ağaçlarına sahiptir. Bölgenin harika güzelliğini içinize çekin ve yol boyunca egzotik mutfakların ve kokteyllerin tadını çıkarın.

Navagio Plajı, Yunanistan

Navagio plajının rüya gibi güzelliği gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor. Yunanistan’ın İyon Adaları’ndaki Zakynthos kıyısında yer alan açıkta kalan koy, harikalar ve sihirden oluşan efsanevi bir yer gibi oturuyor. Plajın görkemli güzelliğini görmenin en iyi yolu, onu çevreleyen uçurumun kenarından görmektir.

Navagio Plajı, Yunanistan

Tur rehberleri sizi tekneyle sahilde bir gezintiye çıkarıyor ya da ılık mavi sularda yüzerek ve sarp kayalıkların ve taşlı çakılların manzarasını izleyerek keşfedebilirsiniz. Gemi Enkazı Plajı olarak da ünlüdür. Navagio plajını ziyaret etmek için en iyi zaman, suyun güzelliğinin zirvesinde sıcak ve yumuşak güneş ışınlarıyla parladığı ve turist kalabalığının olmadığı sabahın erken saatleridir.

Palm Beach, Aruba

Palm Beach, dışarıdaki tüm macera arayanlar için ideal bir tatil yeridir. Hollanda Karayipler adası Aruba’nın kuzeybatı tarafında iki mil uzunluğunda bir şeridi kaplar ve gece veya gündüz sizi ayakta tutacak açık hava etkinlikleriyle doludur. Şnorkelle dalıştan parasailing’e, gümbür gümbür dalgaların arasında sörf yapmaya ya da sadece güzel bir yüzmenin keyfini çıkarmaya kadar burada geçirdiğiniz zamana bayılacaksınız.

Palm Beach, Aruba

Tatil deneyiminizi daha da artırmak için egzotik restoranlar, gece kulüpleri, kumarhaneler ve barlar ile gece hayatı zengin ve heyecan vericidir. Ayrıca bir gözetleme kulesi bulunan ve birçok egzotik kuş türüne ev sahipliği yapan yemyeşil Bubali Kuş Cenneti’ni de keşfedebilirsiniz.

Gouverneur Plajı, Saint Barthelemy

Kısaca St. Barts olarak adlandırılan Saint Barthelemy, güzel plajları, özel tatil köyleri ve villaları ile rustik bir Fransız cazibesine sahiptir. Yıldızlarla dolu adanın sunabileceği çok şey var, jet sosyete maceraları bölgedeki en yaygın ve sevilen aktivitedir. Yeşil tepeler, su sporları için ideal olan berrak akan suları ile Gouverneur’un sarı kumlu plajına pitoresk bir fon sağlar.

Gouverneur Plajı, Saint Barthelemy

Ünlüleri, özellikle tatil sezonunun en yoğun olduğu dönemlerde plajlarda sık sık görebilirsiniz. Güzel plajların ve kıyı şeritlerinin yanı sıra, lezzetli kıta lezzetleri, alışveriş ve gezi ile kendinizi şımartabilirsiniz. Çarpıcı Saline ve Gouverneur plajında ​​yelken, balık tutma, kano ve uçurtma sörfü için bir gün planlayın.

El Nido, Palawan

Filipinler, 7.000’den fazla adaya sahip tropik bir harikadır. Seçenekler sizi fazlasıyla bunaltabilir, ancak gerçekten muhteşem bir plaj tatili için Palawan’daki El Nido’yu ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ilık akuamarin denizleri hem gevşemek hem de dinlenmek veya heyecan verici su sporlarının keyfini çıkarmak için mükemmeldir. Toz inceliğinde kıyı şeritleri, muhteşem kireçtaşı oluşumları, tarih öncesi harika mağaralar, ilahi şelaleler ve yükselen uçurumlarla tamamlanmaktadır.

El Nido, Palawan

Filipinler, yıl boyunca bir dizi açık hava etkinliği planlamanıza yardımcı olan tipik tropik havaya sahiptir. Lüks sahil tatil köyleri, güzel plajları çevreler, böylece okyanusa yakın kalabilir ve sizi çağırmasına ve duyularınızı yatıştırmasına izin verebilirsiniz.

Belle Mare Plajı, Mauritius

Belle Mare, güzel ada ülkesi Mauritius’un doğu kıyısı boyunca uzanan küçük bir alandır. Belle Mare, doğal ve bozulmamış güzelliklerle dolu el değmemiş beyaz kumlu bir plaja sahiptir. Harika mercan korumalı lagün sizi kendi büyülü dünyasına götürür. Zevk için bol su sporları ve kıyı şeridini çevreleyen ve yemyeşil, yüksek ağaçlarla süslenmiş birçok restoran var.

Belle Mare Plajı, Mauritius

Lagünün hindistan cevizi beyazı kumları, şnorkelli yüzme ve dalış için ideal olan masmavi suları çevreler. Oyunbaz kartal ışınlarının ve barakudaların yanında yüzebilir ve bariyer resifinin ötesinde gizlenen garip boğa köpekbalığını görebilirsiniz. Bölgede dünyaca ünlü iki golf sahası olduğu için golfü seviyorsanız Belle Mare’nin de keyfine varacaksınız.

Varadero Plajı, Küba

Sıcak Karayip kumlarında sonsuz maceraların tadını çıkarın ve Küba güzelliği olan Varadero’da eğlenceli su sporları ile adrenalin pompalayın. Atlantik Okyanusu’nun güzelliğini Küba’nın kuzey kıyısı boyunca yansıtan bu güzel tatil köyü, denize bakan lüks konakları ve sahil tatil köyleri ile harika beyaz şekerli kumlara sahiptir.

Varadero Plajı, Küba

Yerliler bu bölgeye mavi kum anlamına gelen ‘Playa Azul’ diyorlar. Sizi bir dalış yapmaya ve dertlerinizi geride bırakmaya davet eden, sıcaklığı ve güzelliği yayan kristal berraklığındaki mavi suyu ifade eder. Eğer buna hazırsanız, Varadero’dan arabayla iki saatlik bir mesafede Havana’yı keşfedebilir ve bazı roller coaster’lara atlayabilir ve yol boyunca Küba’nın mimari güzelliğini takdir edebilirsiniz.

Arcipelago della Maddalena, Sardinya

Sardunya, muhteşem plajları ve çok sayıda zengin kültürü ile güzel bir Avrupa yaz destinasyonudur. Burada en berrak sulardan bazılarına tanık olacaksınız ve Arcipelago della Maddalena’ya bir gezi yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Çoğu terkedilmiş deniz fenerleriyle ıssız olan birkaç adadan oluşur ve güzelliğine katkıda bulunur. Plajlar, tuhaf granit kayalar ve güzel Akdeniz çalıları ile çevrilidir.

Arcipelago della Maddalena, Sardinya

Hava güzel ve rüzgarlı, bu da mavi sularda rüzgar sörfü ve yelken keyfi yapmanızı sağlıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve sizi Sardunya yakınlarındaki farklı adalara götüren bir tekne gezisine çıkarak lezzetli salam ve peynir tabaklarını kemirebilirsiniz.

Grace Bay Plajı, Turks ve Caicos Adaları

Turks ve Caicos Adaları’ndaki Grace Bay Plajı’nda gerçekten dünya dışı bir deneyim için kendinizi hazırlayın. Adalar en görkemli, eterik mavi denizlere ve toz kumlu kıyılara sahiptir. Adalar, sizi bir dalış veya şnorkelle yüzmeye ve saklı sualtı güzelliğini keşfetmeye davet eden dünyanın en büyük üçüncü mercan resifi ile çevrilidir.

Grace Bay Plajı, Turks ve Caicos Adaları

Tüplü dalış alanları adalar boyunca dağılmıştır. İster Grace Bay Plajı’nın derinliklerine dalın, ister Grand Turk Adası’nın rustik deniz fenerini ve palmiye ağaçlarıyla dolu plajlarını keşfedin, birçok seçeneğiniz var. Lüks, her şey dahil tatil köyleri size hayatınızın geri kalanında sizinle kalacak mükemmel bir plaj tatili deneyimi yaşatacak.

San Blas, Panama

San Blas adaları, bir turist sürüsü hakkında endişelenmeden keşfedebileceğiniz özel adalar ve ıssız plajlar olduğu için size kişisel ve ferahlatıcı bir deneyim sunar. San Blas’ta, zarar görmemiş bir cennet gibi oturan, çok az veya hiç kalabalık olmayan güzel, tertemiz plajlara sahip 365 ada vardır.

San Blas, Panama

Su berrak ve kıyılarda düzinelerce denizyıldızı görebilirsiniz. Mükemmel turkuaz okyanusta yelken açın ve bölgede balık tutmanın veya gezmenin keyfini çıkarın. Şehre geri dönmeden önce geceyi geçirmek ve güzel adaların keyfini biraz daha uzun süre çıkarmak için kendinize şirin bir kulübe de rezerve edebilirsiniz.

Costa del Sol, İspanya

İspanya’nın güneşli sahili Costa del Sol’da kişiselleştirilmiş bir deneyimin keyfini çıkarın. Güzel kumlu plajlar, kültür ve tarihle dolu köyler, büyüleyici tema parkları ve gösterişli kasabalarla süslenmiş tüm bölge başlı başına bir ulusal hazinedir.

Costa del Sol, İspanya

Güzel güneşli sahil her zaman sıcak ve güneşlidir ve yıl boyunca bu güzel havanın tadını çıkarmak için bir dizi aktivite sunar. İpeksi kum yumuşak ve sıcaktır ve konaklamanız için lüks otellere ve plaj kulüplerine sahiptir. Plajlar, size gerçekten sağlıklı ve keyifli bir deneyim yaşatmak için dondurmacılar, tapas barları ve küçük dükkanlarla dolu.

Camps Bay, Cape Town

Camps Bay, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde ünlü bir yerdir. Sevilen plaj, çarpıcı beyaz ve yumuşak kumlu kıyı şeritleri ve yüzmek için harika berrak suları ile bilinir. Su her zaman hoş bir şekilde soğuktur, bu da banliyö plajının sıcak havasını telafi eder.

Camps Bay, Cape Town

Ayrıca Twelve Apostles Dağları’nın ve yemyeşil ağaçlandırmanın manzarasını da seyredebilirsiniz. Harika tepelik zemin okyanusun güzelliğini arttırır. Tüm harika plaj eğlencesinin yanı sıra, bölgede lüks deniz ürünleri restoranları ve dükkanlarının yanı sıra birkaç kafe ve bar bulabilirsiniz.

Plage Notre Dame, Porquerolles

Porquerolles, Fransa’nın güney kıyısında, Hyères’e sadece birkaç dakika uzaklıkta yer alan cennet gibi bir adadır. Plage Notre Dame, adada çam ve okaliptüsün eterik kokularını taşıyan muhteşem bir plajdır. Güzel bir hilal şeklindeki kum, ana hatlarını oluşturur ve mavi ve tavus kuşu yeşili suyu çevreler.

Plage Notre Dame, Porquerolles

Zevkle boyanmış küçük gemilerden birine atlayın ve adada bir tur atın ya da kıyılardaki kumlu patikalarda yürüyün. Açık hava restoranlarında yerel mutfakların yanı sıra taze deniz ürünleri de sunulmaktadır. Ada milli park olarak korunmaktadır ve piknik planlayabilir veya suda yüzebilir, şnorkelle yüzebilir ve sörf yapabilirsiniz.

Reynisfjara Plajı, İzlanda

Bu siyah kumlu plaj İzlanda’nın güney kıyısında yer alır ve göreceğiniz en muhteşem plajlardan biridir. Mýrdal’daki şirin Vík köyünün yanında yer alır ve kıyı şeritleri eşsiz kaya oluşumları ile süslenmiştir. Plaj, volkanik patlamalar ve soğuyan lavlar nedeniyle eşsiz siyah rengini aldı.

Reynisfjara Plajı, İzlanda

Berrak sular, tuhaf mağaralar ve basamaklarla ‘Gardar’ adı verilen yükselen yüksek kayalıklardan oluşan bir fona sahiptir. Reynisfjara sahilinde gerçekten dikkatinizi çekecek yapılar devasa bazalt deniz yığınlarıdır. Efsanelere göre bu kayalar mağaralarda yaşayan iki trol tarafından yapılmıştır. Kumsal mistik bir cazibeye sahiptir ve aynı zamanda Game of Thrones’ta Eastwatch’ın yeri olarak da hizmet vermiştir .

Luskentyre Plajı, İskoçya

Harris Adası’nda yer alan görkemli Luskentyre plajı, Dünya üzerinde küçük bir cennet parçasıdır. Hayattaki sıradan şeyleri unutturan duygulu ve dokunaklı bir güzelliğe sahiptir. Günler, büyülü manzaralar sunan pitoresk pastel renkli doğal güzelliklerle doludur. Kayalara çarpan dalgaların sesi kulaklara müzik gibidir.

Luskentyre Plajı, İskoçya

Bozulmamış konum, modern dünyadan kopmak ve gevşemek için idealdir. Sıcak ve yumuşak kumlarda çıplak ayakla yürüyerek sahili keşfedin ya da turkuaz okyanusun tüm ihtişamıyla nefes kesen manzarası için North Harris’in en yüksek dağlarına tırmanın.

Padar Plajı, Endonezya

Harika Padar Adası’nda her şeyin en iyisine sahip olacaksınız. Pembe, siyah ve beyaz kumlu plajların nadir ve nefes kesici bir birleşimidir. Gerçeküstü manzara, benzersiz şekillerde yemyeşil, sisli zirveli dağlarla bezenmiştir. Siyah kumlu plaj, volkanik patlamalar nedeniyle koyu mineral yataklarına sahipken, pembe olan, beyaz kumlarla parıldayan kırmızı mercanları toz haline getirmiştir.

Padar Plajı, Endonezya

Manta vatozlarından egzotik sürüngenlere kadar uzanan güzel renkli kumsalların ve vahşi yaşamın tadını çıkarın. Yürüyüş ve trekking yaparak karadan manzaralara hayran kalabilir veya şnorkelle yüzerek su altı harikalarını keşfedebilirsiniz. Yazları ve sonbaharları boyunca ılık ve güneşli havaya dalın ve yolculuk için en iyi yürüyüş ayakkabılarınızı giyin!

Anakena Plajı, Paskalya Adası

Anakena Plajı, güzel beyaz mercan plajına bakan ikonik arkeolojik yapıları ile Şili’deki en iyi plaj konumlarından biridir. Bölge, taşa oyulmuş devasa heykelciklerden oluşan bir dizi moai’ye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Ahu Nao-Nao taşlarına ve büyüleyici mağaralara sahiptir.

Anakena Plajı, Paskalya Adası

Plaj, hindistancevizi palmiye ağaçlarıyla tropikal bir havaya ve bronzlaşmak için güzel bir güneşli havaya sahiptir. Dalgalar nazik ve yumuşaktır, bu da çocuklarla yüzmeye gitmek için mükemmeldir. Plaj ayrıca harika deniz faunasına sahiptir ve bazı renkli balıklar çıplak gözle bile görülebilir!

Railay Plajı, Tayland

Railay Plajı, yükselen kireçtaşı kayalıklarla çevrili izole bir tropikal cennettir. Kayalıklar, dağcıların dar yarımadanın muhteşem manzarasının keyfini çıkardığı yürüyüş ve trekking için ana cazibe merkezidir. Plaja Krabi veya Ao Nang’dan tekne gezileri ile erişilebilir.

Railay Plajı, Tayland

Plaj, sığ ve hafif dalgaları ile çocuk dostudur. İnci gibi beyaz kum, güzel yeşil suları çevreler. Çevrede birçok etnik mağaza ve kafe bulacaksınız. Geceleri büyülü sulara dalın ve parlak canlı mavi tonlarında parlayan biyo-ışıldayan planktonlarla doğanın ışık gösterisine hayran kalın.  

Ölüdeniz Plajı, Türkiye

Ölüdeniz, Türkiye’nin güneybatı kıyısında yer alan şirin bir tatil köyüdür. Kelimenin tam anlamıyla ‘ölü deniz’ anlamına gelir ve adını mavi lagünün durgun ve sakin sularından alır. Güzel Ölüdeniz Plajı ve suları çevreleyen doğal güzellikleri ile ünlüdür.

Ölüdeniz Plajı, Türkiye

Doğal manzara güzel okyanus manzarasına sahiptir ve sunabileceği çok şey vardır. Diğer şeylerin yanı sıra yamaç paraşütü, dalış, sörf ve şnorkelli yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgede ayrıca keşif için arkeolojik kalıntılar bulunmaktadır. Plaj, çam ağaçlarıyla çevrili kıvrımlı, inci beyazı bir sahil şeridi ile denizden ayrılmaktadır. Plaj, yükselen dağlar ve berrak mavi gökyüzü ile daha da güzelleşir.

Tulum Plajı, Meksika

Tulum plajının mükemmel deniz mavisi suları ve pırıl pırıl beyaz kumları, görülmesi gereken bir manzaradır. Tropikal plaj bohem bir hava verir ve birçok restoran ve kafe ile çevrilidir. Bölge ayrıca keşif için antik Maya liman kentinin bozulmamış kalıntılarını da içeriyor.

Tulum Plajı, Meksika

Plaj gezinizden en iyi şekilde yararlanmak için çeşitli turlar ve rehberli geziler vardır. Sevimli deniz kaplumbağalarıyla yüzün ve gün boyu taco yerken güneşli tropik güneşlere dalın. Palmiye ağaçları ve güzel kayalıklarla çevrili plajın harika sakinleştirici, rahat bir havası vardır.

Wineglass Körfezi Plajı, Tazmanya

Tazmanya’daki Freycinet Ulusal Parkı, Wineglass Bay plajının hayranlık uyandıran güzelliğine sahiptir. Plaj, berrak kumlu kıyıdan bir hilal ile çevrili parlak mavimsi yeşil sulara sahiptir. Ormanlık dağlar bölgeyi çevreler ve sahip olduğu diğer dünya güzelliğini tam olarak görmek için yürüyüş yapmak için idealdir.

Wineglass Körfezi Plajı, Tazmanya

Wineglass Bay’de çok çeşitli aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz. En iyi ayakkabılarınızı giyin ve dağlarda yürüyüşe çıkın ya da sularda tekne gezintisine çıkın. Daha kişisel bir deneyim için bir kano kiralayabilir veya su altında şnorkelle yüzebilirsiniz. 

Lanikai Plajı, Hawaii

Lanikai Plajı gevşek bir şekilde ‘cennet denizi’ anlamına gelir ve kesinlikle ismine yakışır. Hawaii’deki Oahu’nun rüzgarlı kıyısında yer almaktadır. Aqua su parlak mavidir ve güzel beyaz kumlu kıyı ile çevrilidir. Tropik sahil, tüm yıl boyunca serin palmiye ağaçlarına ve güneşli havaya sahiptir.

Lanikai Plajı, Hawaii

Lanikai plajının en ayırt edici özelliği, bir milden daha yakın mesafeden görülebilen ikiz adalar olan Na Mokulua veya ‘Mokes’tur. İyi bir yüzücüyseniz, adalara yüzebilir veya kanoya binebilirsiniz, ancak sularda sıklıkla görülen kaplan köpekbalıklarına dikkat edin.

Egremni Plajı, Yunanistan

Egremni plajı Yunanistan’da Lefkada Adası kıyıları boyunca uzanır. Harika beyaz kumlu kıyı şeridi ve yüksek kireçtaşı kayalıkları, sütlü mavi suları korur. Plaj asla çok kalabalık değildir ve uzanıp rahatlamanız için size dingin ve sakin bir hava verir.

Egremni Plajı, Yunanistan

Sahili keşfetmek için yelken, özel turlar, seyir ve tüplü dalış gibi birçok eğlenceli aktivite var. Görünürde hiçbir insan yapımı yapı olmadan size saf vahşilik hissi verir. Eşsiz ve dramatik renkler, resimler ve videolar için mükemmel bir fon görevi görür.

Ipanema Plajı, Brezilya

Ipanema Plajı, Brezilya’nın Rio de Janeiro’sunun taç mücevheridir. Alt tropik ada, zihni rahatlatan sıcak ve davetkar kıyı şeritleriyle çevrili hoş mavi sulara sahiptir. Plaj batıdan kuzeye Leblon ve Copacabana plajları ile çevrilidir ve birlikte muhteşem bir okyanus kütlesi oluştururlar.

Ipanema Plajı, Brezilya

Latin şehri canlı ve canlıdır ve çok fazla açık hava eğlencesi planlamanıza olanak tanır. Tüm aktiviteler sahilde toplanmıştır ve sörf, yüzme, jet ski ve şnorkelle yüzmeyi içerir. Soğutulmuş bir şişe ‘bem gelada’ alın ve renkli bir şemsiye altında güneşli havanın tadını çıkarın.

Kelingking Plajı, Bali

Kelingking Beach, ilk görüşte aşık olmanızı sağlayacak. Tüm plaj, yemyeşil bitki örtüsü ve egzotik kuşlarla süslenmiş, yükselen yüksek kayalıklarla çevrilidir. Kumlu beyaz sahil, tuz taneleri gibi parıldıyor ve Hint Okyanusu’na uzanan eşsiz kireçtaşı oluşumlarına sahip.

Kelingking Plajı, Bali

Plaj, bir T-Rex’in koluna benzeyen sıra dışı şekli nedeniyle ‘T-Rex Körfezi’ olarak da bilinir. Sahile kadar inen sokaklar ve uçurumlar engebeli ve kaygandır, bu nedenle yürüyüşe dikkat edin, ancak zamanınıza ve emeğinize değeceğinden emin olabilirsiniz.  

Koekoho Plajı, Yeni Zelanda

Koekoho plajı, Yeni Zelanda’nın Otago kıyısındaki güzel, beyaz kumlu bir plajdır. Plaj, ejderha yumurtalarını andıran kıyılarda uzanan Moeraki Kayaları ile ünlüdür. Bakmaları büyüleyici ve gün boyu fotoğraf çekmek için en önemli nokta.

Koekoho Plajı, Yeni Zelanda

Kayalar, kıyı kayalıklarından kıyı şeridi erozyonu ile açığa çıkarılmıştır. Erozyon nedeniyle sahile düşmeye yatkın olan kayalıklarda hala birkaç kaya parçası var. Kokteyllerinizi yudumlarken kayaların üzerinde durabilir veya oturabilir ve gün doğumu ve gün batımının güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Sveti Stefan Plajı, Karadağ

Sveti Stefan veya Saint Stephen, Karadağ’da Budva yakınlarındaki Adriyatik kıyısında yer alan hoş bir adacıktır. Kutsal kumsallar, yemyeşil tepelerin muhteşem manzarasıyla tamamen çevrelenmiştir. Çam ormanları havayı topraksı bir aroma ile doldurur ve görkemli dağlar pembe kumlu sahilin ve kristal berraklığındaki suların güzelliğini artırır.

Sveti Stefan Plajı, Karadağ

Sveti Stefan’da keşif ve konaklama, Balkanlar için bile biraz daha pahalı ama burada durmak kesinlikle verdiğiniz paraya değiyor. Aman tatil beldeleri turkuaz okyanusa bakar ve bölgenin nefes kesici manzaralarını sunar.

Santa Barbara Doğu Plajı, Kaliforniya

Santa Barbara, orta sahil boyunca uzanan renkli ve canlı bir şehirdir. Beyaz sıva binaları ve kırmızı kiremit çatıları ile Kaliforniya’nın İspanyol sömürge mirasını tasvir ediyor. Santa Ynez Dağları ve şehrin koşuşturmacasının ortasındaki güzel plajları ile ünlüdür. Doğu plajı, palmiye ağaçları ve bir bulvar ile süslenmiş ışıltılı altın kumlara sahiptir.

Santa Barbara Doğu Plajı, Kaliforniya

Plaj çok sayıda eğlenceli oyun ve aktivite sunmaktadır. Plaj voleybolu sahaları, lüks otelleri ve zevkli kafe ve restoranları vardır. Güzel gün batımlarının ve içeceklerin tadını çıkarırken sıcak ve güneşli kıyılarda uzanıp gevşemek için bolca zaman var.

Lalaria Plajı, Skiathos

Muhteşem Skiathos adasını keşfederek Yunanistan’ın fantastik güzelliğinin derinliklerine dalın. Ada pek çok güzelliğe sahiptir ve mücevherlerinden biri de Lalaria Plajı’nın akuamarin sularıdır. Plaj, adanın uzak kuzey kıyısı boyunca uzanır. Adını kıyılara saçılmış eşsiz ve sevimli küçük beyaz çakıllardan alıyor.

Lalaria Plajı, Skiathos

Lalaria Plajı, gün ışığında parıldayan kireçtaşı kayalıklarla çevrilidir. Uçurumun gölgelerine sığınabilir ya da farklı bir manzaradan sahili hayranlıkla izlemek için yürüyüş yapabilirsiniz. Tripia Petra’nın devasa kaya kemeri ve yüzmek için ideal berrak suları ile Yunanistan’ın en güzel plajlarından biridir.

Jökulsárlón Plajı, İzlanda

İzlanda’daki bu eşsiz ve farklı kumsalda bir plaj tatili planlayarak benzersiz ve ömür boyu bir kez deneyimlenecek bir deneyim yaşayın. İzlanda’nın güney doğusunda çarpıcı bir plaj oluşturan buzul bir lagündür. Jökulsárlón plajının güzelliği cennet gibi ve gerçek dışıdır.

Jökulsárlón Plajı, İzlanda

Kıyılarda elmas gibi parıldayan kar beyazı buzullar var. Siyah volkanik kuma karşı parıldıyorlar ve eşsiz bir güzelliğe sahipler. Yazları için harika bir tatil yeridir. Kış aylarında, balıklarla dolu lagün, yüzlerce sevimli foku kendine çeker. Aurora borealis’in nefes kesen oluşumuna geceleri de şahit olabilirsiniz.

Kovalam Plajı, Kerala

Bu egzotik ve güzel plaj, Kerala eyaletindeki renkli Kovalam kasabasında yer almaktadır. Plaj, palmiyelerle çevrili hoş bir kıyıya ve çizgili bir deniz fenerine sahiptir. Teknelerle yemyeşil ağaçlandırma ve berrak sularla güzel manzaranın keyfini çıkarabilir, Periyar Kutsal Alanı’nda vahşi yaşamı hayranlıkla izleyebilirsiniz.

Kovalam Plajı, Kerala

Kerala, sahip olduğu tüm doğal güzelliklerden dolayı ‘Tanrı’nın kendi ülkesi’ olarak bilinir. Plaj ve çevresindeki alanlar sürat teknesi, sörf, tüplü dalış ve çok daha fazlası gibi birçok açık hava etkinliğini planlamanıza olanak tanır. Sahilde gün batımının cennet gibi manzarasına şahit olmayı ve yola çıkmadan önce muzlu gofret stoklamayı unutmayın.

Parlee Plajı, New Brunswick

Parlee Plajı, Büyük Beyaz Kuzey’in en sıcak tuzlu su plajıdır. Sakin ve sakin Kanada plajı birçok doğal güzelliğe sahiptir. Hem çocuklar hem de büyükler için sular ve milli park çevresinde yapacağınız plaj tatili için birçok eğlenceli aktivite planlayabilirsiniz.

Parlee Plajı, New Brunswick

Plaj, bir futbol ve voleybol sahasının yanı sıra nihai frizbi ve kumdan heykeller gibi bir dizi eğlenceli yarışmanın yanı sıra denetimli yüzmeye sahiptir. Plajın etrafındaki etkileyici bakımlı tesiste kamp alanları ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra zevkli restoranlar ve mağazalar bulunmaktadır. Şüphesiz Kanada’daki en hareketli plajlardan biridir.

Henne Strand, Danimarka

Henne Strand, Danimarka’nın batı kıyısındaki Jutland yarımadasında uzanan hoş, uzun kumlu bir plajdır. Çok ünlü bir plaj olmasına rağmen asla yoğun bir şekilde kalabalık değildir ve size sakin ve dinlendirici bir hava verir. Sadece nefesinizin sesi ve çarpan dalgalar ile berrak alanların ve geniş açık alanın doğal güzelliğine dalmak için zaman ayırın.

Henne Strand, Danimarka

Açık hava maceraları ve plaj keşifleri planlamak için hoş güneşli havasıyla yaz tatilleri için ideal bir mekandır. Plaj kum tepeleri ile çevrilidir ve birçok sahil evi ve konaklama için şirin ahşap kulübeler ile noktalanmıştır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Türkiye’ye yaptırım çıkışı: Çok açık ve nettik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdiler!

HIZLI YORUM YAP