Bebek katili PKK/YPG camileri talan edip cephaneliğe çevirdi! | DÜNYA
DOLAR

32,3944$% -0.14

EURO

34,7599% 0.03

STERLİN

40,6137£% 0.09

GRAM ALTIN

2.435,75%-0,11

ÇEYREK ALTIN

4.033,00%-0,70

a

Bebek katili PKK/YPG camileri talan edip cephaneliğe çevirdi!

PKK/YPG, Ayn el-Arap’ta bir diğer adı ile (Kobani) el koyduğu bazı camileri talan ederek karargah ve mühimmat deposuna çevirdi. İbadete zorla kapatılan camilerde, içeriden girilen ve değişik istikametlere doğru giden tünellerinde varlığı rapor edildi.

Şerefli TSK askeri, Suriye’nin kuzeyinde terörden ve teröristlerden temizlediği kentlerde sızmalara karşı yoğun tedbir alıyor. Teröristlerce kazılmış tüneller yüksek teknoloji ve istihbarat ile bulunup içindekilerle beraber yok ediliyor.

Bundan öncede yaşanan olaraylar da Suriye’de eylem için çocukların okuduğu  okulu ve hasta insanların bir umut tedavi gördüğü hastaneleri karargaha çeviren PKK/YPG’li teröristler, ibadethanelere de el koyuyor. Ayn El Arap’ta yeni tüneller inşa ediyor. Bölgedeki bir caminin örgüt karargahı ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı, altına da değişik istikametlere giden tüneller kazıldığı belirlendi.

DAHA ÖNCE DE PKK’NIN KAZDIĞI TÜNELLER BULUNDU

Terör örgütü PKK, sivillerin kullandığı okul ve hastane gibi kamusal alanlara özellikle üslenip, sivil hassasiyetini ön planda tutan Türkiye’nin hava harekatlarından kurtulmayı amaçlıyor. Bu noktalara yönelik olası operasyonlar ise dünyaya “Türkiye sivilleri vuruyor” yalanıyla yansıtılıyor. Daha önce Afrin, Münbiç, Tel Abyad, Rasulayn, Sırrin, Kamışlı ve Malikiyye’de de PKK’nın kazdığı tüneller bulunmuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK/Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın hahamları ağırlaması İsrail basınının gündeminde

HIZLI YORUM YAP