BBC: "Çete liderinin iddiaları Türk hükümetini çalkaladı" başlığı attı! | DÜNYA
DOLAR

32,4157$% -0.26

EURO

34,7987% -0.56

STERLİN

40,8044£% -0.35

GRAM ALTIN

2.446,62%0,44

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,27

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • BBC: “Çete liderinin iddiaları Türk hükümetini çalkaladı” başlığı attı!

BBC: “Çete liderinin iddiaları Türk hükümetini çalkaladı” başlığı attı!

BBC: “Çete liderinin iddiaları Türk hükümetini çalkaladı” başlığı attı! Sedat Peker’in videolarından sonra Amerika’dan sonra BBC içinde de manşet oldu, Bir çok Avrupa gazetesinde konu olan Sedat Peker’in iddiaları dünya gündemine düşmeye devam ediyor.

Peker’in açıklamalarına geniş yer veren haberin içeriğine giren Haber‘de çete liderinin Türk hükumetini sarstığını duyurdu.

Bir çok kişinin ise Sedat Peker’in videolarının izlendiğini ve devam etmesi durumunda iktidarın seçimlerde büyük bir darbe alacağını yorumlarken, Peker’in çekeceği videolar Türkiye’de bir çok kişinin ‘de geleceğini ilgilendirdiğini açıklayan yorumlar olduğu görüldü.

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da benzer bir açıklamayla Soylu’ya destek verdiğinin altı çizildi.

PEKER VİDEOLARI NEDEN ÇOK İZLENİYOR?

BBC, “Milyonlarca kişinin izlediği mafya patronu” şeklinde nitelendirdiği Peker’in videolarına yönelik ilginin sebebini şu sözlerle açıklıyor:

“Bugünün Türkiye’sinde ana akım medyanın çoğu hükümetin sözcüsü olarak görülüyor. Ekonomi acı çekiyor – pandemi yüzünden daha da fazla zarar görüyor. Milyonlarca kişi bu mafya patronunun YouTube kanalını bu sebeple izliyor.”

“SOYLU YALNIZ”

Peker’in, “Türkiye’nin keskin siyasi kutuplaşmasını yansıtan hararetli sosyal medya tartışmalarını tetiklediğini” ifade eden BBC’ye göre,  “Peker’in ana hedeflerinden biri olan İçişleri Bakanı Soylu, AKP’li dostlarının ona açıkça destek vermekte tereddüt etmesi sebebiyle zor durumda görünüyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kremlin duyurdu: İki Dünya Lideri Putin ile Biden görüşmesinin tarihi belli oldu

HIZLI YORUM YAP